RSS

Liege

2018. április 30.

Elindult a cikk Belgiumban

Április 24-26-ig

Vielsam az első belga város, majd Stewelotban és Malmedyben is sétafikálok. Itt is szépek az Ardennek hegyei. Eupen mellett és Verviers mellett is völgyzáró gátakat nézek, amik még az elektromosság előtt épültek az árvizek ellen és a városok vízellátásának érdekében. A Die Gileppe 1878-ban épült gátja mellett alszom. Liege az első nagyváros, már nehézkes a parkolás is. Bringával járom be a belvárost és a folyók partjait. Elképesztő hosszú lépcsős utcát is találok. Tongerenben éjszakázom. Elromlott az idő, fűtök, irkálok, olvasok, végülis adok magamnak egy pihenőnapot. A városkát azért végigbringázom. Piac van a főtéren, hatalmas kamionokat és utánfutókat nyitnak szét az árusok. Alig tudom lefotózni a szép templomot és a helyi hős Ambiorix (Július Cézárral harcolt) szobrát. Ebéd utánra összepakolnak, így marad a csöndes kisváros. Meglepő hosszú római falmaradvány áll még a város körül.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás