RSS

Langöya

2017. augusztus 18.

Szigetről szigetre gyönyörködöm a hegyekben, a fjordokban, néha pedig az esőben.

94. nap 2017.08.13. vasárnap. Zsófi ismét El Caminora indul. Élvezd az utat!

Andörya szigeten megyek még egy darabot, majd visszatérek a szárazföldre és megkeresem egyik 2013-as éjféli nap helyszínemet. Kicsit mélázok, aztán megyek a hídra, mert jön egy hadihajó. Felsétálok, élvezem a kilátást a fjordra és a hegyekre. Aztán átmegyek Hinöya szigetre. Harstadban az eső miatt autós városnézés van, meg kimegyek egy földnyelvre egy 13. századi erődtemplomhoz. Innen kerülök a sziget északi partjára, ahol csöndes szállást találok. Nagy megdöbbenésemre éjjel 1.35-kor dübörgésre ébredek: nyírják a füvet a parkoló körül! 3-kor megy el a fűnyíró.

 

95. nap 14. hétfő

Esőben kerülöm Hinöyát, majd boltozás és netezés következik. Egyre romló időben megyek át Langöya szigetére. Meg-megállok és a Csigaházból bámulom a hegyeket és a ritka napsütésben feltűnő szivárványokat. A szél is viharosra vált, egy fjordparti parkolóban próbálok áramvonalasan szélbe állni éjszakára. Így is ringatózva alszom el.

 

96. nap 15. kedd

A nagy szél elfújta a felhők egy részét, így gyakoribb napsütésben császkálok Langöyán. A Raftsundet magas hídján várom a Hurtigrutent, de kisebb hajókkal kell beérnem. Átmegyek Austvagöya szigetre és az északi parton keresek szállást. Megjavult az idő, naplementés tájolást találok és élvezem a naplementét a tengerbe.

 

97. nap 16. szerda

Hideg reggelen indulok Svolvaerbe. Kellemes időben sétálok a városban és a szemben lévő szigeteken. Most már a Lofoten csücskében lévő A nevű város a célpont. A romló időben a kedvem is romlik. A Gimsöysraumen hídnál az esőben szunyókálok egyet. Sajna az eső nem adja meg magát, tán kiszáradnak a vízesések? A viking múzeum közelében egy panorámás parkolóban várom az eső végét, közben rámesteledik.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás