RSS

Senja

2017. augusztus 14.

Változó időjárás mellett gyönyörködöm a fjellekben, fossokban és fjordokban.

90. nap 2017.08.09. szerda

Adjátok vissza a hegyeimet!!!!

Arra ébredek, hogy körbe mindent alacsonyan gomolygó felhő borít! Ez rosszabb az esőnél, mert semmit sem látni a hegyekből. Később még az eső is elered, így Nordkjosbotnban egy boltnál wifire váltom a látnivalókat. Aztán továbbmegyek az esőben Tromsö felé. Még ott is esik, így múzeumba megyek és szállást keresek a fjordparton. Kukkerezem a madarakat, főzök, közben valamennyire oszlanak a felhők, így a naplemente vörös felhőélménnyel ajándékoz meg.

 

91. nap 10. csütörtök

Hideg van, tötyörgök, de legelább nem esik. Ahogy javul az idő, készülődöm bringával Tromsöbe. Kisebb esőkkel és több napsütéssel zajlik a városnézés, ebéd, aztán indulok Kvalöja szigetre. Nem sorolom a fjordokat és fjelleket, amiket körbejártam. Az a lényeg, hogy kerülöm a kompokat, ezért jól kell tervezni az útvonalat és sokat kerülgetni a fjordokat. De igazából ez a lényeg, megállok ahol tudok, kiszállok, körbenézek, gyönyörködöm a meredek hegyekben, csodás vízesésekben, a fjordokban és a lakó- és nyaralóházakban. Nordfjordbotnnál egy hegyoldali panorámás parkolóban szállok.

 

92. nap 11. péntek

Bíztató felhős időben indulok (továbbra is kanyarogva) Senja sziget felé. Itt jó emlékű éjféli napos szálláshelyet célzok meg remélve a nyílt tengeri naplementét. Útközben felmegyek a Malselvfosshoz és a Bardufosshoz. Utóbbi szárazon tátonga az erőmű miatt. Ha lehet, a hegyek Senján még drámaibbak, mint a szárazföldön. Az utak zöme egysávos, kitérőkkel lehet a szembejövőket elengedni. Még egysávos alagútban is jártam. Esik, süt a nap váltakozva. Emiatt gyakoriak a szivárványok is. A kedvenc szálláshelyemre vezető út le van zárva, így a hegy nyerge helyett a tengerparton alszom. Naplemente elmaradt.

 

93. nap 12. szombat

Tovább kanyargok Senján, bemegyek a kis fjordokba is körülnézni, át a fjelleken, vagy alagúton. Élvezem az ismerős helyeket is 2013-ból. Finnsnes érintésével Andörja sziget hídfőig megyek.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás