RSS

Sarki állatkert

2017. augusztus 05.

Megnéztem kerítés mögött azokat az állatokat, amiket a természetben nem láttam.

85. nap Édesanyám ma 96 éves! Éljen soká!

Éjszakai eső után napsütésre ébredek. A reggeli fényben sétálok egyet, aztán indulok Ranuába a sarki állatok állatkertjébe. Voltam 2013-ban hasonlóban északabbra, de ott kevesebb állat volt. Az emlékezetesebbek közül: hód, daru, baglyok, aranysas, holló, más ragadozó madarak, vizimadarak, jegesmedve boccsal, barnamedve, hiúz, rókák, rozsomák, szarvasfélék és jávorszarvas, pézsmatulok és kisrágcsálók. Felhős volt az idő, de szerencsére nem esett és majdnem minden állat kint volt a kirakatban (van nekik hátsó területük is, ahová elvonulhatnak). Így aztán jó öt órát lófráltam. Meglepetésre magyar nyelvű térkép is volt, ezért tudtam ilyen szépen felsorolni. Utána megnéztem Ranuát, majd a Simojokit kerülgetve lementem a Botteni öbölhöz a torkolathoz.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás