RSS

Tallin

2017. július 01.

Beütött a rossz idő!Dekkolok a tallini camper parkolóban és várom az eső és vihar végét. Közben két adag mosás szárad a Csigaházban. Mélypont!

50. nap 2017.06.30. Péntek

Megyek Tallinba és mivel mosnom kell, egy kempinget szemeltem ki szállásnak. A jachtkikötő a helyszín, ahol 1980-ban az olimpia vitorlás eseményei folytak. Ablakom az olimpiai emblémára néz. Két adagot mosok, de szárító nincs, így a zoknikat, gatyákat a Csigaházban, a nagy dolgokat szabadban teregetem. Nagy a szél és a felhők jelentősek. Rövidesen elered az eső, leszedek, beteregetek, aztán eláll, kiteregetek, megint elered... így eltelik a nap. Közben netezek, főzök, meg a kikötőben lófrálok esőszünetben.

 

51. nap 07.01. szombat

Hideg van, fűtök a szárítás miatt is. Ma is esik, eláll váltakozva. Délelőtt újra próbálkozom a teregetéssel részeredményekkel. Főzök, ebédelek, beteregetek, majd busszal, esernyővel, Himaláját járt kabátban indulok Tallinba. A várfalon belüli részeket nézem és kisebb megázások árán sikerül is végigjárnom. Azért jól esik hazamenni a fűtött Csigaházba.

 

52. nap 07.02. vasárnap

Ma is hideg van, fűtök, kiteregetek, de megint be kell szednem. Aztán némi világosodás látszik a felhők közt, az eső is eláll, így bringára ülök és indulok Tallinba (7 km). A Dalszínház útba esik a tengerparton, útlezárás, tömeg és végtelen sorban vonul igen sok iskolás népviseletben, integetve a Dalfesztiválra. Én megyek tovább, először a kikötőbe, jegyet veszek a Helsinki kompra (89 €). Aztán a várfalon kívüli látványosságokat nézem végig. Szerencsém van, egyre jobb az idő. Végül a belvárosban is körbe járok eső nélkül. Hazafelé újra a Dalszínházhoz kerülök, de csak a kerítésen kívülről hallgatom az épp nem túl szinvonalas zenét. Estefelé újra kiteregetek, de lefekvésig mégsem szárad meg, így továbbra is tele a Csigaház teregetett ruhákkal. Elpakolom a Balti cuccokat és előveszem Skandináviát.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás