RSS

Lettország felé

2017. június 11.

Sikeres bringázás után kelet felé fordulva közelítem Lettországot.

27. nap 2017.06.07. szerda

Az eső elmosta bringázási szándékomat, de nem akarok elmenni a Kursin dünék és a kormoránok meglátogatása nélkül. Így a Csigaházban elütöm az időt a honlappal, zene rendezgetéssel, olvasgatással, kajával és némi szunyókálással. Aztán a plázában netezek, meg vásárolok komótosan.

Mire kijövök, eláll az eső, hát megyek újra a kikötőbe és megnézem Klaipeda tegnap kimaradt érdekességeit. Gondoltam, a kikötői parkolóban alszom, de a naplemente után hazatérve konstatáltam, hogy ez az autós fiatalok találkozóhelye, ezért az állandó forgalom visszakerget tegnapi csöndes szállásomra.

 

28. nap 8. csütörtök

Gyönyörű felhőtlen napra ébredek, így Veluxba öltözöm, szenyókat készítek és megyek a komphoz. Bringámmal átkelek a Kursin földnyelvre és végigbringázom az 55 km litván szakaszt. A tenger felőli oldalon a strandokra kijárkálok, a laguna felől, pedig megnézem a takaros nyaralófalvakat. A kormorántelepet is megtalálom, megkukkerezem a fészkeket és a családi vitákat. Nidából hajóval térek vissza Klaipedába. Csigaházzal tengerparti szállásra megyek és kipihenem a bringázás fáradalmait.

 

29. nap 9. péntek

Észak felé indulok a tengerparton meg-megállva a parkolóknál, erdő- és fövenysétára. Palanga nagy üdülőváros parti sétánnyal, mélyen a tengerbe nyúló famólóval, rengeteg árussal és kajáldával. A Tiskevicius palotában van a borostyán múzeum, meg szép a kastély park is. Aztán kelet felé elhagyom a tengert és kisvárosokban sétálgatok Plungéig. Itt is van egy kastély szép parkkal. Kis kitérő a Zemaityos nemzeti park felé, itt is szállok.

 

30. nap 10. szombat.

Körbejárom a park tavait és falvait. Fatemplomok, szép tavak, faházak, kilátó. Telsaiban szombati kirakodóvásár van, sok kaját is árulnak, még füstölt disznófej és köröm is kapható. Meg persze minden vásári cucc. Nagy felhők közelednek, vásárolok és megyek a többi városkába is. Siaulai mellett van a Keresztek hegye, a vallásos buzgalmat tisztelve járom végig. Az esti főzöcske közben kerekedik egy fekete felhő és nagy villámlós záport nézhetek az ablakból. Közben teervezem az útirányt Lettország felé.

31. nap 11. vasárnap

A középső utat választom, indulok Radviliskisbe, de elered az eső, ki sem lehet szállni. Panevézys plázájánál ebédelek, írok és megyek netezni.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2017. jún. 16. 10:28

Horby

Hello Réce!

Öröm olvasni a beszámolóidat és nézni a gyönyörű képeidet.
Nagyon örülök, hogy sikerült megvalósítani az álmod és ezt megosztod velünk töretlenül.
Jó barangolást!!

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás