RSS

Morva karszt

2017. május 15.

Csehország felé indultam.

1. nap 2017.05.12. péntek

A reggeli ébredés után berakodtam a maradék holmikat a Csigaházba és elláttam a ház körüli teendőket. 11 óra körül indultam először Sopronba, majd Bécs felé. A Metróban még vettem Parmezán sajtot, aztán keresztülhajtottam Bécsen Brno felé. A határ előtt kis kitérőt tettem a szőlőskertekkel övezett Falkensteinbe. Aztán Csehország, Mikulov következett. Alkonyati sétát tettem a városban és a vár körül, majd éjszakai parkolóba álltam és vacsora után söröztem a szomszédos kocsmában és a főtéri étteremben. Közben a kivilágított Mikulovban is gyönyörködtem.

 

2. nap 13. szombat Zsófi szülinapja, ÉLEN!

7-kor indultam mert a parkoló hétvégén is fizetős. A Svitava völgyében mentem északnak a Morva Karszt irányában. Remek tavaszi zöldelés és madárcsicsergés követett. Kis keresgélés után megtaláltam éjszakai helyemet Ostrov u Macochy mellett a Barcarka barlang parkolójában. A barlangban éppen esküvő zajlott, így rövid kirándulással elmentem a Macochy szakadékhoz, onnan le a Punkva völgyébe, ahol a barlangok többsége található. A zápor elől gyorsan bemenekültem a Punkevni barlangba. Mire kicsónakáztunk onnan, elállt az eső, így tovább ballagtam a Skalni Mlynhez, onnan meg vissza a Macochyhoz, majd haza. Közben megittam pár sört is.

 

3. nap 14. vasárnap

Egész napos kirándulást terveztem. Ismét elsétáltam a Macochyhoz, onnan le a csodaszép völgybe és most a másik irányban észak felé Sloupba. Remek sziklamászó terep, napos vasárnap lévén sokan másztak is. Sok a bringás is, mert a Punkva völgyben nem lehet autózni. Innen felmentem a fennsíkra és hazafelé vettem az irányt. Ebéd után bementem a Balcarka barlangba is. Aztán zuhanyozás, rakodás és a következő napok tervezgetése volt a program.

 

Kis baj van! Új laptopom van, amin a függőleges képek valóban függőlegesek, de bemásolás után vízszintessé váltak. Hirtelen nem tudom, mit is kell tennem. Azért élvezzétek!

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás