RSS

Hazafelé

2016. május 13.

51 nap után május 12-én hazaértem.

50. nap 2016.május 11. szerda

Gollingban felemás idő van, a felhők kúsznak át a hegyeken, de én a másik irányban megnézem a szép vízesést, aztán a Salzach áttöréséhez megyek a Lueg Passnál. Mindkettő remek látvány és jó kis séta. Tovább a Lammer völgyében, itt is van egy szép szurdok erdei manók által őrzötten. Aztán a Russbach, majd a Gossaubach völgyén megyek Hallstadtba. Itt már jártam, ezért igyekszem tovább a Dachstein Krippenstein csúcsára menő drótkötélpályához. A Dachsteinspizzet már fekete felhők borítják, de a hallstadti tóra még fátyolosan lelátni. Olvadó hóban császkálok a hegycsúcson végignézve a körpanorámát. Lejőve egyedül maradok éjszakára a hatalmas parkolóban.

 

51. nap 12. csütörtök

Szép napsütésben fürdik a Krippenstein. Indulok tovább 23 %-os emelkedőn Bad Aussee felé. Elromlik az idő, Liezenben már esik, Admontnál elérem az Enns folyót és a Gezauset. A Hochtornál megállok kicsit emlékezve egy izgalmas túrára Zsolttal, Örsivel és Péterrel. Aztán tovább a Salza völgyébe, itt is több kellemes evezés, bringázás és túta volt a Hochschwabon. Az idő továbbra is vacak, így Mariazell felé már hazáig döngetek.

Számadást csinálok, az 51 nap alatt 4346 km-t mentem a Csigaházzal, nemtudom mennyit bringán és gyalogosan és számtalan szép látványban, élményben volt részem.

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás