RSS

München

2016. május 13.

Geriéknél remek hétvégét töltöttem.

45. nap 2016. május 6. péntek Liza ma érettségizik németből! Hajrá!

Sétálok egyet a reggeli napsütésben a Lech folyó mellet, aztán indulok a Zugspizzéhez. Kisebb hegyek közt kanyargok, aztán egyszercsak felbukkan a hegy magában magasodva a környező fennsík fölé. Az osztrák függővasúthoz megyek, felöltözök és bepakolok hójáráshoz és felmegyek a függővasúttal a 2995 m-es csúcsra. Fent derül ki, hogy itt csak a teraszokon lévő friss havat lehet taposni, a síterephez le kéne menni a katlanba egy másik drótkötélen. De olyan szép a panoráma, hogy nincsen értelme lejjebb menni, sétálok körben az osztrák és német teraszok között gyönyörködve a havas hegycsúcsokban. Szellő sem rezdül, és a napsütés kellemes meleg érzetet kelt a –2 fok ellenére. Megunni nem lehet, de egyszer le kell menni, ráadásul a teraszok közben megtelnek a későn ébredőkkel. Garmish Partenkirchen felé megyek és felkanyarodok a német oldalon az Eibseehez. Innen megy a fogaskerekű vasút alagutakon keresztül a síterepre. A drótkötélpályát karbantartják. Megálli nem lehet a Csigaházzal, kicsit lejjebb parkolok és egy erdei séta után látogatom meg a tavat. A Zugspizze innen is fantasztikusan néz ki. Nagy a tömeg, ma is ünnep van. Estefelé elindulok Geriékhez Münchenbe. Kellemes sörözgetős teraszbeszélgetéssel telik az este.

 

46. nap 7. szombat

Sára éa Geri hegyitúrát tervezte, az ő autójukkal indulunk a Spizzing Seehez. Drótkötélen megyünk 1600 m-re és meredek havas terepen indul a túra. Ahol nincsen hó vagy szikla, ott a sarat dagonyázzuk. Most is remek az idő, innen a Grosglockner is látható, meg persze a Zugspizze két nagy keleti völgye. Kemény a túra, így az 1885 m-es Rotwand csúcsán ejtőzünk egyet a napfényben. A netes térkép ellenére bizonytalankodunk a hómezőn, meg lassan is haladunk, így lekéssük az utolsó lefelé menő kabint. Legalább van időnk sörözni a Taubensteinhausban. Aztán legyalogolunk a sípálya mellett a Spizzing Seenél várakozó kocsihoz. Remek túra volt. Geri a megszokott dugók lassításával vezet haza Münchenbe.

 

47. nap 8. vasárnap

Itt is hangyatámadás ér, úgyhogy a méreg kifújása után Geriéknél netezek, meg maszírozzuk izomlázas tagjainkat. Ebéd után pedig kimegyünk egy közeli tavacskához. Napozás, beszélgetés, a fürdést csak a bátor németek erőltetik. Este afgán étteremben vendégelnek meg a gyerekek, jó csípős minden, de remek a fűszerezése a báránynak. Otthon még egy konyakkal leöblítjük, aztán búcsúzás, korán reggel indulok hazafelé, ők meg még este a marokkói utazásukat tervezgetik.

 

48. nap 9. hétfő

A csúcsforgalom előtt kijutok Münchenből és a szombati túránk irányába fordítom a kormányt. Megkerülöm a Tegernseet, sétálok egyet, még palackpóstát is találok. A túránkkal szomszédos völgyben megyek, ismerősek a hegyek és a túratáblák is jelzik a Rotwandot. Szép idő van, élvezem az Alpok északi nyúlványait. Még nyitvatartáskor érek Kufsteinbe, magyar nyelvű prosival járom be a várat és nézem a magyar rabok emlékére kirakott transzparenseket a Kaizerturmban. A város is szép, egy séta után megyek tovább és egy kellemes erdei parkolóban alszom.

 

49. nap 10. kedd

Sajna romlik az idő, megyek tovább és Reit im Winklnél megyek át ismét német földre. Wimbachtallnál az eső miatt nem kirándulok és csepegős időben érek a Königseehez. Esernyős séta hajókázás nélkül, el kell jönnöm máskor is. Megyek tovább Halleinbe, majd Gollingban keresek szállást, talán holnap jobb idő lesz vízesés és szurdoknézéshez. Naplementés séta a városban, az asszonyok dirndlben a templomnál gyülekeznek.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2016. máj. 23. 08:29

Komáromi Ferenc

Üdvözöllek, nagyon jó és rendezett a leírásaid.

Üdv: Feri

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás