RSS

Adria part

2016. április 08.

Esőben, ködben kolbászolok lefelé az Adria partján. Ma a Facebookot is megnézem Senigalliában a könyvtárban!

14. nap 2016.04.05. kedd

Még egy kis rendezkedés a további egyedüli utazáshoz, aztán sétálok egyet a tóparton és a jellegtelen városkában. Megyek Forliba, bringán kerülöm meg. Van egy hatalmas vár, amiben működő börtön van. Nem fognak ott, így megnézem a várost is. Aztán megyek Cesenába. Itt is bringával járom be a hippodromnál foglalt szállástól. Van egy hatalmas vár egy meredek hegytetőn és egy hosszúkás szép városka.

 

15. nap, 06. szerda

Megyek a tengerhez, de nagyon ködös az idő. Alig látni valamit. Cesenaticonál átnéznék Dalmáciába, ha nem volna köd. Most kezdik bontani a homokgátakat és a palánkokat, készülnek a szezonra. A part homokos, ezért végig szálloda és étteremsor van vagy 40 km-en keresztül. A parton kis csigákat gyüjtök, nagyon formásak. Riminiben állok meg, körbebringázom a várost, meg a partra és a kikötőbe is kimegyek. A 2000 éves római hídon teljes autóforgalom van, bár szélessége miatt csak egyirányú.

 

16. nap, 07. csütörtök

Még mindíg tart a köd, ezért lemondok San Marinóról, oda leginkább a kilátás kedvéért mennék. Igyekszem a parton menni, bár a szállodasor még tart. Aztán felmegyek a hegyoldalba ahol leginkább bringások járnak. Megmegállok, nagy a csend, végül félbevágom a napot és egy csendes parkolóban megállok, remélve, hogy reggelre elmúlik a köd és lesz egy szép napfelkeltém.

 

17. nap 08. péntek

A napkelte nem jött be, bár annyira azért felszállt a köd, hogy leláttam a tengerig a halászhajókra. Gurulok le Pesaróba, gyalog sétálok a kikötőben, a friss fogást árulják bódékban. Borús az idő, így a város is szomorkás. Elered az eső is, sietek vissza a Csigaházhoz. Senigáliában megkeresem a könyvtárt és végre elküldöm az első adag beszámolót. A csöpögősben a városkában is körülnézek, majd szállást keresek a parton. Laposkavicsos a part, úgyhogy a kavicsgyüjtő szenvedélyem tapsikol.

 

18. nap 09. szombat

Itt is eloszlottak a napkelte reményeim, felhős időben elhagyom az Adria partot és DNy felé fordulok. Jesi az első jelentős város iszonyúmagas várfalak tetején van a hosszúkás belváros. Emléktábla jelzi a vásári forgataggal terhelt főtéren, hogy itt ítélték el és égették meg Jordano Brunót. Nagyon izgi a város, remek sétát teszek. Megyek tovább a hegyek közé, a Grotte Frasassi nagy parkolójában állok meg. Csodaszép cseppkőbarlang, elképesztően nagy üregek a hegy gyomrában. Az idegenvezető tud néhány szót magyarul és gyakran fitogtatja is tudását. Jópofa. Utána még egy bringatúrára is jut idő a kanyonban, amin kocsival alagúton kellett átjönni.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2016. ápr. 09. 10:30

N.L.Ákos

Aszittem Szenegálija Affrikába van.

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás