RSS

Dolomitok

2016. március 23.

Ma délután Kornél és Szilvi társaságában elindulunk a Dolomitok felé. Eltelt 17 nap és végre felöltöm az eddig történtek emlékeit.

1. nap, 2016.03.23. szerda

Mivel vendégeim egyike – Szilvi - isibe jár (igaz, hogy tanárként), alkalmazkodtunk a húsvéti szünethez az indulással. Sopronban vártam Őket 18.30-kor az állomáson és már indultunk is Olaszország felé a gráci autópályán. A Wörther Seeig jutottunk, itt töltöttük első éjszakánkat.

 

2. nap, 24. csütörtök. Gábor névnapja! Éljen!

Reggeli séta a friss levegőn, majd indulás tovább a havas hegyek látványával. Spittal an der Draunál elhagyjuk az autópályát Lienz felé és Silliannál lépjük át az olasz határt. Dobbiacóban napsütéses sétát teszünk, amit később Chiusában is megismétlünk. Naplemente körül érünk Bolzánóba, de várossétára a nehéz parkolás miatt már sötétben karül sor. Szállást is sötétben keresünk a Merano felé vezető úton, és csak reggel derül ki, hogy egy gyönyörű vár alatt aludtunk. Kornélék rengeteg kaját hoztak, így fejedelmi étkezéseket és italozásokat csapunk.

 

3. nap, 25. péntek

Ébredés után irány Merano. Bőséges reggeli a parkolóban, majd séta a fürdővárosban. Kis tanakodás után gyalog megyünk a hegytatőn lévő Tirol faluba is. Lefelé utunk kicsit vadregényes a meredek szőlőskerteken át. Bolzanót elkerülve igyekszünk Trentoba. Én már jártam itt, így parkolás után Kornélék indulnak városnézésre, én pedig befejezem az otthon elmaradt rendezkedést. Este (böjti vacsora közben) igyekszem általuk hiányos vallási tudásomat bővíteni.

 

4. nap, 26. szombat

Indulunk a Garda tó felé és reggelinket Riva del Gardánál a tóparton fogyasztjuk. Malcesinénél vár- és városnézés következik, majd megyünk tovább a keleti parton (Desenzano del Gardánál nincs esély megállni) Sirmionéig. Kornélékat lerakom a várhoz vezető úton, én pedig leparkolok és bringával megyek a túristáktól hemzsegő városba. Este ugyanígy értük megyek, majd egy Camper parkolóban találunk szálláshelyet.

 

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás