RSS

London körül

2015. augusztus 05.

London nem fogadott szívesen, mert telt város van. Így elindultam hazafelé.

87. nap 2015.07.31. Geri szülinapja! És holnap van a legénybúcsúja!

Kellemes tengerparti szállásomról napfényes reggelen távozom, Portsmoutht megkerülve megyek Chichester felé. Itt nincsen restanciám, öt éve megismertem. Ezért a közeli skanzenbe megyek, ahol a dél-angol tájak házait és emlékeit gyüjtötték össze. Elég nagy, így a napom majdnem rá is megy. Még egy kis közelítés autópályán London felé azért belefér.

88. nap 8.1.

Korán indulok Londonba, az öt évvel ezelőtt megismert Crystal Pallace kempingbe. Pofára esem, mert nincsen hely! Egy 30 km-rel kiljebb lévő helyet javasolnak, másfél órás vonatozással a citybe. Kis tanakodás után úgy döntök, hogy kerülök egyet és visszajövök 9-én. Új útiterv: Meglátogatom a Knole Haust. 365 szobájából 52 lépcsőházából és 7 udvarából csak kis részt mutatnak, de az persze szép. A szép parkban dámszarvasok csemegéznek a látogatók kajájából. Innen a másik nagy látnivalóhoz, Leeds kastélyához megyek. Már zárnak, de a zűrzavarban a kijáraton még a parkba becsusszanok és elcsípem a kastélyban is a zárás előtti utolsó turnust. Exkluzív party vendégeivel keveredve kerülök ki a kastélyparkba, de engem nem kínálnak pezsgővel. Gyönyörű napsütésben még körbejárom a tó közepén álló kastélyt, aztán szállás után nézek. Nagy mérgemre még az autópálya parkolóban is fizetni kell!!!! Egy szabadidő parkban állok meg a Medway folyó torkolatánál. A kaput 8.30-kor zárják, én pedig jó messzire elsétálok a naplementét élvezni. Szállásom zárt kapuk mellett elég nyugodt, csak a gyalogos kutyások járkálnak még. Elég tanácstalan vagyok a további napokat illetően és most tele van a hócipőm Angliával!

89. nap 8.2.

A kapu nyitva, senki nem szólt hozzám. Megyek Chatamba, itt a Dockyard a látnivaló, de őrzötten bezárva és csak 10-kor nyit. A nem túl szép városban sétálgatok, nézem az apályos sáros folyómedret. Aztán megyek tovább Rochesterbe, itt kissé megenyhül a mérgem, mert remek normann várat láthatok szép napsütésben és vasárnapi műsorral. Dóra érdeklődik érkezésem felől, segítségre lenne szükség az alakuló fehérvári Waldorf iskola és ovoda épületeinek rendberakásánál. Ettől döntésre jutok, indulok hazafelé. Még elmegyek Gravesendbe a Temze torkolatához nézelődni a vasárnapi parti-party eseményeit, aztán autópályára szállok és megyek Canterburyig. Utam első kempingjét igénybe veszem, leeresztek, feltöltök, főzök, mosogatok, zuhanyozok és tervezem a hazautat.

90. nap 8.3.

Megyek vásárolni, de olyan szép reggeli fények vannak, hogy bebringázok Canrerburyba is, amit 5 éve tüzetesen bejártam. Azóta a katedrálist őrzött kapukon lehet csak megközelíteni, így csak távolról a házetők fölött láthatom. Anyátok! Készpénzemet gázolajra váltom és megyek Dowerbe. Újabb gutaütés ér, a jegy 250 Ł!!!! Nem €, hanem Ł! Azaz 100.000.- Ft!!!! Mégegyszer Anyátok! Így aztán mérgesen búcsúzom Dower fehér sziklafalától és Angliától. Az út azért kellemesen telik, süt a nap és remek szél van, meg nagy forgalom a Csatornán. Dunkerqueben szállok partra, a mai napba még Veurne szép városának megtekintése belefér. Szállást Menenben találok.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás