RSS

Somerset

2015. július 18.

69. nap 2015.07.13. Nővérem szülinapja! Éljen!

Pocsék ködszitálós, aztán esős időben megyek Portisheadbe. Beállok egy Meki mellé és beizzítom az UK telefonszámomat. Ez kevés, még egy UK irányítószám is kell a regisztráláshoz. A szomszéd aztalnál ülők segítenek, így létrejön a kapcsolat. Itt elvagyok egy darabig, aztán kimegyek a yacht kikötőbe. Éppen zsilipelnek, kb 5 méter a vízszintkülönbség. Fúj a szél piszkosul és a ködön alig dereng át a Bristol csatorna túloldalán Wales, meg az autópályahidak. A sziklás partot követem Clevedonig, aztán autópályára állok és megyek Weston-super-Mare mellett kinézett csöndes parkolóig. A kőgát túloldalán nem a tenger van, hanem 2 km széles bozótos sáv. Nincsen kedvem a pocsék időben a szélárnyékos fák alól kimenni, így elvagyok a Csigaházban.

70. nap 7.14.

Kisétálok a Sand Pointra, aztán indulok tovább. Weston-super-Mare nem is annyira super, bár a rossz időjárás is besegít a negatív megitélésben. Azért sétálok egyet a promenádon. Aztán elhagyom a tengert, megyek Cheddarba, itt vannak barlangok és egy szép szurdokvölgy. A szurdok úton megyek, megmegállva Wellsbe. Kiviggyant az idő, de a szép várost ellepték a filmesek, mindenütt kamionok, emelőkosarak, sürgölődő technikusok és a cuccokra éberen vigyáző őrök vannak. A gyönyörűnek mondott püspöki palota várfalainál tovább nem lehet menni. A híres katedrálist és a középkori utcát, meg a város többi részét azonban megnézhetem. Aztán ismét elered, megyek Glastonburyba. A kopár hegytetőn álló torony szóba sem jöhet és az apátság romjaihoz is csak zárás után jutok el esernyővel. Tele van a hócipőm, szállást keresek, Bridgewaterben van egy városi, de inkább kimegyek egy folyócska mellé csöndes horgásztanyára aludni.

71. nap 7.15.

Ma is esik, Bridgewateren csak átmegyek és Watchetnél érem el ismét a tengert. Kicsit fázom a kikötőben, aztán megyek tovább a part mentén. Egy hosszú partszakasznál leállok, írok, olvasok, teszek-veszek az esőben. Aztán eláll az eső és apály van, bogarászva megyek a homokos, kavicsos parton a sziklafal felé. Itt sincs sok élet a tengerben, legalábbis a kagylók és csigák hiánya erre utal. Lassan melegszik, aztán kisüt a nap is, megyek az Exmoor nemzeti parkba. Angolos az út, ez azt jelenti, hogy nincsen padka és általában mindkét oldalon 4 m magas sövény van. Semmit sem látni. Parkoló meg nincsen. Exfordban találok egy parkolót, le is cövekelek. Sétálok egyet, nézem a környéken a túra lehetőségeket. Van bőven, ezért maradok itt holnapi túrázásra és bringázásra.

72. nap 7.16.

Reggel még ki kell olvasnom a "Varjak lakomája"-t, aztán indulok gyalogtúrára. Szép dombok közt kanyarog a rosszul jelzett út az Exe patak mellett. Sok a kerítés és sövény a birkák és tehenek miatt, de vannak szép erdőrészek és matuzsálemi korú fák is. Leszáll a köd, bringázni már nincsen kedvem a szitálásban, így olvasással, nyiratkozással, fürdéssel telik a nap hátralévő része.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2015. júl. 20. 22:53

Fekete István(az öregebb FEKI)

Szia Réce Nagyapó
Rendszeresen olvasom Útleírásaidat.
Gratulálok kitartást igénylő hosszú
útjaidhoz.Horváth Zolitól hallottam
Decemberben Fertődöd személyesen is
találkozhatunk.Nagyon várunk de addig
írj sokat utazásaidról.Szia Pisti

2015. júl. 20. 10:47

szasszon

Nagyon irigyeljük az esőt és a hűvös időt , mivel nálunk már hetek óta tart a kánikula! meg döglünk a 38 fokba !Puszi!

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás