RSS

Cotswolds

2015. július 13.

Tovább mentem ám, csak még nem volt időm írni, meg fotókat rendezni. Ha nem esne az eső, az óceán partján lennék. Most pótolok!

65. nap 2015.7.9.

Irány Woodstock! Na, nem a fesztiválos, csak egy kisváros a Cotwolds sárga homokkövéből épült hangulatos házakkal. Mellette Churchill szülőháza, ill. szülőpalotája a Blendheim Palas. A látogatók töbsége Winston emlékeit kutatja, én csak gyönyörködöm a remek palotában, berendezésében és a hatalmas parkban. Innen Chipping Mortonba megyek, itt is szép sárgaköves házakat láthatok séta közben. A közelben a Rollright Stones kőkörénél keresem a hangulatot, majd Moreton in Marshban szintén sárga kázakat csodálok. Kajám van, de a fish & chips illata elcsábít, így azt nyomatom a főtéren. A parkolóban csinos asszonyka nem tudja bezárni full automata autóját. Végül egy járókelő segít neki.

66. nap 7.10.

Chipping Campdenbe megyek, az iskola előtt parkolok épp, mikor jön a többszáz gyerek suliba. Aztán elcsöndesedik a tér, én meg sétálok a szép kisvárosban. Innen Brodwayba megyek, de itt nincs akkora forgalom, mint az USA-ban, csak túristák sétálnak és vásárolnak a széles főutcán. Én bringával kerülök egyet séta után. Winchcombe-ban itt élő magyarok szólítanak le, de a forgalom nem engedi, hogy pár szónál többet váltsunk. Caltenhambe már estefelé érek, nagy fürdőváros palotákkal, parkokkal és pének este lévén tele kocsmákkal. Én csöndes külvárosi parkolót keresek éjszakára, de zuhanyozás utáni sétámon itt is kocsmatömegbe botlok.

67. nap 7.11.

Dél felé megyek, Painswickben még alszanak, csak a kutyások mozgolódnak. Stroud felejthető látnivalókban, de a szombati piac mozgalmassá teszi. Cirecester is szombati nyüzsgésben van, de itt a látnivalók is élvezetessé teszik a sétát. Veszek egy UK SIM kártyát, mert a Mekiben a regisztráláshoz ez kell. Dél felé megyek Aveburyba, ahol hatalmas sánckör és kőkör veszi körül a kis falut. Útközben látok egy fehér lovat (a hegyoldalból lekapart neolitikum) is. Aztán 5 éves emlékemet elevenítem fel Devizes (ez a város neve) csatornájának többtíz zsilipjét és a csatornákon közlekedő lakóbárkákat meglátogatva. A városban dübörög a vursli, de a nagy parkolóban csak egy francia lakóautó van rajtam kívül. Gondterhelten kérnek tanácsot, hogy Angliában hová lehet üríteni a kakit?

68. nap 7.12.

Csöndes esőben korán indulok Stonehengebe, persze még zárva, de a fekete őr bringával beenged a 3 km-es útra a sziklák felé. Az ottani hindu őr már nem ennyire engedékeny, de megmutatja, merre járhatom körbe a sziklákat. Birkabégetés kíséri átszellemülésemet, de nincs teljes siker, mert protekciósok jönnek és ők be is mehetnek a kövek közé. Bathba is esőben érkezem, de szerencsére eláll és körbe tudom sétálni. Találkozom ismerősökkel is, a tegnapi francia család is ideért. Nagy a tömeg, sok iskolás csoport is járja a várost, pedig nem is olyan nagy durranás. Megyek tovább Bristolba, vasárnap ellenére nagy az autó forgalom. Ez is csalódás, bár a várostól nem sokat vártam (azt meg is kaptam), de a kikötői élettől többre számítottam. Tán a borús idő miatt van. Kifelé a városból útba ejtem az Avonon átfüggő korai lánchidat. És a közelben kellemes szállást is találok.

 

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás