RSS

Angliába érvén

2015. július 13.

Elhagytam a kellemes és szép Hollandiát a ködös Albion kedvéért.

60. nap 2015.07.04.

Dühöng a hőség! Reggel még mindíg 25,5 fok van a Csigaházban, pedig minden ablak nyitva volt éjszaka. Most is süt a nap, nem akaródzik kimenni az árnyas parkolóból. Azért elindulok Bergen op Zoomba, ahol a városnézést megelőzően gyalogtúrát tartok az öböl vizében. Azért ez is lehűt kissé. A város felejthető, csak egy szép márki palota van. Megyek Willemstadba, erődváros egy nagy zsilipnél. Szombat esti tömeg van a kikötőkben és a kocsmákban is. Körbejárom a városkát, aztán a kinézett éjjeli parkolóból még bringázok egyet a közeli erődökbe és a zsilip fölötti hídra. Itt ér a naplemente is.

61. nap 7.5. Áron névnapját éltetem!

Ma délben kell behajóznom, így nem terveztem nézelődést, de azért a Rajna mellett megállok hajónézőbe és ebédre. Aztán Hoek van Hollandban beállok a hosszú sorba, amelyik a hajóra vár. Hihetetlen mennyiságű kamiont és személykocsit nyel el a hajó öt fedélzete. A tenger felől nagy felhőket hoz az élénkülő szél, de azért még vihar előtt kifutunk a sekély tngerre, aztán lecsap a zápor és a vihar. Mindenki letakarodik a hajóba. Olvasás, szunyóka, aztán újra süt a nap és megyek a fedélzetre. Végig sáros, hináros a tenger, Harwich közelében bólyák közt haladunk. A tengerben szélkerék telep adja az áramot. Harwichban a kiszálláskor motyogom, hogy balra kis ív, jobbra nagy ív, körforgalom balra, mégis eltévesztem. Szokni kell! A strandsétányon találok szállást, bogarászok az apály után maradt kagylók közt.

62. nap 7.6.

Bringázok egyet Harwichban, nincs sok látnivaló, de Anglia más hangulata tetszik. Újra bogarászás a sekély vízben, aztán indulás nyugat felé. Hadleighben vásárolok, majd Lavenhamban sétálok a rengeteg favázas ház között. Melford Hall ma zárva, így az egyutcás Long Melfordban csinálok egy hosszú sétát.

63. nap 7.7.

Dörgő ég mellett megyek tovább nyugatnak. Saffron Waldenben megnézem a Audley End Haust, remekül berendezett palota, sok kinccsel, könyvtárral, kitömött állat gyüjteménnyel, szép parkkal, konyhával, mosodával. Utána a Duxford Imperial War múzeumban repülőgépek százait látom a 8 hangárban, meg földi harci járműveket is a partraszállásról és Montyról megemlékező külön kiállításon. Közben kint műrepülők mutatnak be bravuros repüléseket. Gondban vagyok a parkolással is, meg a szállással is, ki kell dolgoznom az angol taktikát. Kezdetnek egy lakóterületi utcai parkolóban alszom. Műxik!

Ma kicsit csibészkedtem a belépőkkel. Bővebben borozgatáskor!

64. nap 7.8. Ma Liza névnapját éltetem! Janka meg ma megy Barcelonába Zsófihoz!

Én meg szemerkélő esőben indulok tovább. Mekinél megállok, de UK telefonszám kéne a regisztráláshoz! Woburn Abbeybe döngetek, keresem a kolostort, helyette haztalmas vadaspark közepén kastély van. Itt nem tudok csibészkedni, leperkálom a 13,50 Ł belépőt. Gyönyörű a berendezés, remek a park és a kis záport egy szép sátor alatt vészelem át. Újra szállásprobléma, Andrea nem ismeri a parkolókat, keresgélni kell a városokban. Buckinghamban találok egyet, kis patak mantén a másik oldalon bevásárló központtal. Kis vár is van itt, sétálok egyet vacsi után.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás