RSS

Gelderland és Overijssel

2015. május 23.

Megyek észak felé és az első problémát is leküzdöttem.

14. nap 2015.05.19.

Megyek az Arnhem melletti Oosterbeekbe, itt volt a hídért folyó nagy csata legzűrösebb helye, és itt van most az ejtőernyősök múzeuma, amely bemutatja a csata lefolyását. Innen bemegyek Arnhembe, átmegyek a Rajna partján a híd alatt, de a városba nem megyek be, mert már alig van műemlék. Helyette a város határában egy remek skanzent nézek végig. Innen Doesburgba megyek, ahol remek parkoló van a folyó mellet és a város is megér egy esti sétát.

15. nap 2015.05.20.

Korán indulok Zutphenbe. Remek város, 11. századi várfal maradványokkal. Kaputoronnyal, szép oromzatos házakkal, városházáva, parkokkal és virágokkal. Itt jó nagyot lófrálok. Aztán vásárlás után Deventerbe, ahol már bringás nézelődést csinálok. Itt a főtéren álló mázsaház a fő látnivaló.

16. nap 2015.05.21.

Elég hidegek a reggelek, ezért azt szoktam csinálni, hogy pizsamában elindulok és fűtöm a kicsit kb 20 km-en keresztül és akkor állok meg kávézni, átöltözni, tervezni a további menetet. Most Deldenben kávéztam és Oldenzaalban jártam egyet. Aztán Ootmaarsum volt a következő látnivaló. Utána Németurszág felé vettem az irányt levágva egy kiszögelést és remélve egy olcsóbb tankolást. Helyette egy defektet kaptam a jobb hátsómba, amit sajna későn vettem észre és teljesen lejártam a vadiúj gumimat. Egy nagy kanyarban álltam meg, vészvillogó, aztán háromszög, szerelés a kocsi alatt. A rendőrök is kaptak fülest és körbebólyáztak, irányították a forgalmat és a sürgetésük közben fejeztem be a kerékcserét. Neuenhausig mentem tovább a pótgumival, itt megrendeltem az újat és egy baronfiudvar mellett töltöttem az éjszakát. Két felfuvalkodott pulyka kiabált és szép búbos récék hápogtak. A délutánt takarítással, rendrakással, sétafikálással töltöttem. Holnap lesz kész a kerék.

17. nap 2015.05.22.

Délelőtt csak sétafikáltam a városban, meg olvastam. A malomtavon barátkoztam a fekete hattyúkkal és fiókáikkal, meg bíztattam a récéket, hogy ne hagyják magugt terrorizálni egy erőszakos szárcsától.

A kerék fél háromkor lett kész, még kicserélték a szervizesek a pótkereket, de azt már én húzattam fel a helyére a kucsi alá. Úgy döntöttem, nem megyek tovább, ezért elsétáltam bevásárolni és elbúcsúztam a hattyúktól is.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2015. jún. 02. 10:23

Eli

Csávesz Csicsako!
Hát a Laposalföldet Laposelemérék sajna kihagyták. Mire észbekapatunk már átsuhantál a szélmalmok szele szárnyán D. über alles-be. Nos, helyette erkély renovációba és ereszcsatorna reparálásba fullajtottuk az idei májust. Még nincs vége, de ha örökre lehunyom szomorú szemeimet, akkor előadhatod házunk táján Shakespeare erkélyjelenetét a vakolat és eső zuhatagaitól védetten.
További jó csángálást,
MarEli

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás