RSS

Németország

2015. május 20.

Átvágok nyugat felé Németországon.

7. nap 2015.05.12.

Tovább megyek kis utakon (az útminőség kiváló) Schlitz-ig. Csendes, tiszta városka. Aztán Marburg az úticél. Itt már nagyobb gond a parkolás, de kinéztem egy Camperhafent, amit az útépítések miatt körülményes megtalálni. Végül sikerrel járok és beállok az egyetlen szabad helyre kerítések közé. Mikor kiszállok, "orrosulok" a ténnyel, hogy a szervízblokk csak két méterre van tőlem és a kakileeresztő nem szagtalan. Továbbállok a folyóparti parkolóba rálátással a várra. Rollerrel indulok várossétára, felmegyek a favázas házak közt a hegytetőn álló várig. Remek a kilátás a tetőkre és a környékre. A folyópart remek szállásnak bizonyul.

8. nap 2015.05.13. Zsófi szülinapja! Éljen!

Szikrázó napsütésben indulok először Marburg alsó városába, majd felmegyek a felsővárosba is. 10-kor a városháza harangjátékát nézem, aztán még néhány hangulatos utcát is bejárok. Ebéd után indulok Kölnbe, először szép mellékutakon, majd az autópálya betonteknőjében. Itt is megkeresem a Camperhafent, a Rajna partján szép park közepén. Bringával indulok végig a folyóparton a hatalmas katedrálisig. Kívül-belül tátott szájjal nézek felfelé. Körbesétálom a belvárost, jó a hangulat a sörözőkben és a parkokban.

9. nap 2015.05.14.

Ismét bringával megyek Kölnbe, de átmegyek a Rajna másik partjára, meg elbringázok a régi kikötőig is. A fő atrakció, hogy felmegyek a dóm tornyába 533 lépcsőn 100 m magasra. Remek a kilátás, szerencsére jó az idő is. Újabb sáta a túristákkal tömött belvárosban és a Rajna partján. Nem sokat megyek az autópályán, egy parkolóban szállok meg.

10. nap 2015.05.15.

Esős reggelre ébredek, autópályán megyek Aachenig. Az egyezemi városrészben parkolok. Szerencsére a felhők felszakadoznak, így remek sétát teszek Nagy Károly székvárosában. Aztán átlépek Hollandiába. Hamar szállást keresek, mert az ajtózáram tönkrement. Lehet, hogy megint megpróbálkoztak a betöréssel? A kulcsot nem tudom betolni tövig. Szétszedem, próbálom megjavítani, betenni a tartalék cilindert, de nem sikerül. Szerencsére a spanyol betörés után vettem egy komplett zárat, amit most fel tudok használni. Egyben elvégzem a szükséges szereléseket és égőcseréket is.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás