RSS

Csehország

2015. május 12.

Némi cseh sör reményében északnak indultam és már kicsit belecsíptem a német sörök birodalmába is.

1. nap 2015.05.06.

Miután elláttam a ház körüli teendőket, elindulok szép mellékutakon Csehország felé. Közben Jankára gondolok, aki a történelem írásbelijén dolgozik. Wilhelmsburgban sétálok egyet, majd Melknél kelek át a Dunán. Weitersfeldenben ismét városnézés, de már álmos vagyok, nem erőltetem a cseh sört, egy erdei parkolóban töltöm az első éjszakát.

2. nap 2015.05.07.

Korán reggel séta a gyönyörű Freistadtban, aztán Rozmberk nad Vltavou remek várát járom be. Itt Zsófi jár a fejembe, néhány éve kenuzott a Moldván.Utána Vyssí Brod, majd Lipno a tó fölött. Erdei lófrálás után veszek néhány finom sört estére. Beveszem magam a Sumava erdői közé és fenn a hegytető táján 1100 m-en töltöm a második éjszakát. Némi sportolást is elkezdek a gumikötelem segítségével.

3. nap 2015.05.08.

Elhagyom a Sumavát, Susicében beszerzem sörkészletemet 6 féle ismert és ismeretlen sörök formájában. Krátoviban bejárom a várost és felmegyek a Fekete toronyba is. Domazlicéről sose hallottam, de olyan szép városka, hogy itt töltöm az éjszakát és esti fényekben is megnézem a hosszú árkádos főteret.

4. nap 2015.05.09. Gergely napja!

Észak felé fordulok és Horsovsky Tyn megtekintése után a szép hegyek-völgyek közt megyek Mariánské Láznéig. Felsétálok a szép parkon a 19. századi paloták és szállodák alatt az ivócsarnokig. Megkóstolok 6 féle savanyúvizet, de csak módjával. Szombati forgatag van árusokkal, kajáldákkal. Aztán továbbmegyek Chebig. A Tesco parkoló éjszakára is alkalmas, és sétával elérhető a szép belváros is. A hirtelen jött zápor elől a katedrálisba és a várba menekülök. Majd ismét kisüt a nap és a friss eső- és virágillatban sétálok a vár alatt a folyóparton,majd ismét a városban. Estére az otthonról hozött csülökléből főzök krumplifőzeléket.

5. nap 2015.05.10.

Áthajtok Németországba és a Fichteigebirgén át megyek a Frankenwaldba. Kronachban időzök, remek a város és klassz a vár is. Itt született id.Lucas Cranach, ennek megfelelően sok a művész is.

Coburgba késő délután érkezem és hivatalos (de ingyenes) Camperstellplatzon parkolok és itt is alszom. A város gyönyörű és a napsütésben kellemes a vasárnap délutáni sétáló tömeg.

6. nap 2015.05.11.

Kora reggel sétálok fel a teljesen ép és gyönyörű várba. Remek a kilátásés szép virágok nyílnak a kastélyparkban is. Utána ismét kis városséta, majd indulok tovább a Hessishe Rhön felé. Meiningen szinházvárosban sétálok, majd Tannban szeretném megnézni a Rhön falumúzeumot, de hétfő lévén lemaradok róla. Nem messze, egy kirándulóhely parkolójában alszom, ahonnan kis séta visz a hajdani NDK vasfüggöny megtekintésére.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2015. máj. 19. 21:41

Kiss Jenő Ferenc

Récepapa vagy nagyapó jó egészséget utazásaidhoz vigyázz magadra Remélem nem egyedül utazol ?

2015. máj. 16. 08:59

Szabi

Jó utat !
Olvaslak !
Pilzen ?
Kedden délben Londonba érkezünk, ha odaérsz szólj, mert meg akarlak hívni egy v. két pintre.
Vigyázz magdra !
Jó utat !

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás