RSS

Athen

2014. szeptember 22.

Eliék zárásként Athénra vágytak!

27. nap 2014.09.17.

Zsófia napja!!!! Éljeeeen!

A meleg éjszaka után remek a reggeli fürdőzés!

Ismét hegymenet következik, majd Athén elővárosai, kikötői és ipartelepei. Aztán a belváros nyüzsgő forgalma után meglepő a kinézett szálláshely nyugalma (Zappeion palota parkja). Athénban külön utakon járunk, de ma mindhárman az Akropolisszal kezdünk. Én bejártam a romkertet, aztán körbejártam kívülről a hegyet, végül naplementére az Akropolis mellett lévő kis dombot választottam, ahonnan a napot is, meg az általa színezett Akropolist is láthattam. Este Elemér vendége voltam a Plaka negyed egyik tetőteraszos éttermében a kivilágított Akropolis alatt.

28. nap 2014.09.18.

A szokástól eltérően reggelivel kezdünk. A park közeli padjain motorosrendőr lányok szintén reggeliznek. Én bringával megyek a Nemzeti parkon keresztül a Parlamenthez, ahol a szépen koreografált őrségváltás folyik. Aztán a Római Agora, Hadriánus könyvtára, a Monasztiráki nyüzsgése, Görög Agora és a Kerameikosz következik. Még a Régészeti múzeumot is terveztem, de a piacok és bolhapiacok elvették az időt, így a Mitrópoli nagytemplom és a mellette szerénykedő Panajiá Georgoepikosz templomocska szépségeit csodáltam. Nameg elvegyültem a tömegben.

Az esti búcsúvacsorát a Hadrianus könyvtár mellett a kivilágított Akropolis látványával töltjük.

29. nap 2014.09.19.

Marietta és Elemér csomagolnak, én pedig megnézem a vadiúj Akropolis múzeumot. Aztán nekiindulunk a Likavitos hegynek. Andrea sajna nem a legkönnyebb utat kínálja, ezért remegő térdekkel szállok ki a hegyen a parkolónál. Csigaház ismét bizonyított a hegymenetet illetően, én pedig a szűk utcák forgalmában. A kilátás remek, megérte feljönni. Innen már a reptér felé indulunk, ahol a kompjáratokat illetően ismét bizonytalanságok közé kerülök. Búcsúzkodás következik a remekül eltöltött 10 nap után.

Én kimegyek az Attikai partra és egy nagy strandon landolok. A bizonytalanságok miatt telefonos segítségeket kérek, bepótolom a naplójegyzetek elmaradásait és nagyokat úszom.

Itt történt

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás