RSS

Kelet-Jylland

2013. szeptember 23.

Egy nagy kanyarra indulok a Jylland fælszigeten.

147. nap 2013.09.16.

Este egy csomót rágódtam a Jyllandi útiterven, végül úgy döntöttem, hogy a vázlatosan bejárt középső vidéket (ahol Veluxos koromban már jártam) kihagyom és körbejárom a félszigetet. Így felmegyek az autópályára és döngetek Aarhusig. A Moesgárd nevű látványosság építkezés miatt zárva, így megyek a Den Gamle By nevű skanzenhez. A botanikus kert mellett találok éjszakázós parkolót, ezért nyugodtan véégigjárom a skanzent, majd a várost is. Közben néha egy zápor jön, de nem vészes. A botanikus kerten keresztül megyek haza és Szabolcsra gondolok, aki nagyon élvezné.

148. nap 2013.09.17. Zsófi névnapja! Éljen!

Reggel napsütésben újra végigjárom a botankeret, aztán indulok a Rosenholm kastélyhoz, majd Randersbe. Hadsundnál átmegyek a Mariaget fjordon (persze mindkét oldala lapály) és kimegyek Als Odééba a csücsökre madárlesre. Madarak helyett naplementét látok.

149. nap 2013.09.18.

Remek teliholdas éjszaka volt, a fjordból óvatosan kiaraszolt egy nagy hajó, mindkét partot ezerrel megvilágítva. Sajna a keleti oldal felhős, ezért a napkelte elmaradt, csak a hold világít. A part mellett megyek, megjelennek a kedvelt dünék is és rengeteg nyaraló van mindenütt. Halsnál nem kompolok, hanem nyugatra fordulok és megyek Aalborgba. Bringával járom be a várost, meg a kikötőt a csatornán. Itt is eltötyörgök, ezért autópályára váltok és egy parkolóban éjszakázom.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás