RSS

Fyn

2013. szeptember 19.

A középső szigetet is bejártam.

 

144. nap 2013.09.13.

Svendborgra egy nagy felhő űlt, ezért összekészülök a banki dolgaimmal és a könyvtárba költözöm netezni. Aztán kisüt a nap, lehet újra a kikötőben és a városban sétálni. Aztán megyek a Valdemar kastélyhoz és át a Langeland szigetre. Itt is kastélynézés Tranekaerben. A parkban műalkotásokat reklámoznak, de fele már az enyészeté lett. Délután Rudköbing kikötővároskában sétálok, helyi fesztivál zajlik szerényen. Kirakodóvásár, zenekarok különböző helyszíneken. Visszamegyek Fyn szigetre és Faaborgban keresek szállást.

145.nap 2013.09.14.

Kora reggeli városnézés és kikötői séta után bevásárolok a hétvégére, aztán indulok Egeskovba. Útközben még megkukkantom a Brahetrolleborg kastélyt és egy mőködő szélmalmot is. Egeskov Slot nagy látványosság, bár maga a kastély nem nagyobb a többinél. Viszont szédületesen gazdag gyüjtemények vannak. Vadásztrófeák és fegyverek Afrikából, ruhák a 18-19. századból, iszonysok autó és motorkerékpár, tűzoltómúzeum és még sokminden főleg gyerekeseknek élvezetes játszó- és piknikterületek. A park is gyönyörű. Ja és itt van Drakula kriptája (vajon miért?). Zárásra elered az eső is, de jó szállásom van a nagy parkolóban.

146. nap 2013.09.15.

Sajna ma felhős minden. Megyek Odensebe. Esernyővel és esőkabáttal indulok városnézésre, de szerencsére nem kell használnom. Itt minden Andersen körül forog, de a város is látványos. Ha sütne a nap élénk vasárnapi forgalmat is láthatnék, de nem akarok elégedetlen lenni. Délután Bogensebe megyek, kis város sok szép házzal, pisilő kisfiúval, meg egy nagy jachtkikötővel. A sziget nyugati végén Middelfartban szállok. A túloldalon már a Jylland félsziget.

 

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás