RSS

ZsoGÁr megérkeztek

2013. augusztus 13.

Zsófi, Gáspár és Áron megérkeztek és indul a közös utazás a trollok földjén!

 

102. nap 2013.08.02.

Napsütésben ébredezik a Slövika kemping. Irkálással és netezéssel indítok, aztán takarítás, főzés, ebéd, mosogatás, fürdés, vízfeltöltés és indulás a reptér felé. Útközben keresem az éjjeli szállásunkat, mert a gép 22,35-kor érkezik, akkor már nem lehet keresgélni. Szép hegyen-völgyön megyek keresztül, közben 9 szálláshelyet rögzítek Andreánál. Az utolsón lecövekelek és kivárom a gép érkezését. Ezalatt olvasok, vacsorázom, egy kis szunya is belefér, és ajándékba kapok egy naplementét is. Aztán megyek Gardermoenbe a reptérre. Zsófi, Áron és Gáspár vidáman érkeznek, szép repülésük volt. A fiúk először repültek. A 7-es szálláshelyre megyünk egy kis tó partjára. Sok dumcsi az otthoni eseményekről, aztán megágyazunk és alszunk.

103. nap 2013.08.03.

8 körül kelünk, mert a bárányok nem hallgatnak és még kolompolnak is. Összepakolunk és indulunk nyugat felé, sokat akarunk ma haladni. Elhatározásunkat erősíti, hogy elered az eső. Hönefossban száraz a vízesés, Amott, Hoksund és Kongsberg az irány. Notoddenben már süt a nap, blues fesztivál van, mindenütt sátorozó fesztiválozók. Kis kerülővel megnézzük a Heddal Stavkirkét, a legnagyobb cölöptemplomot. Ulefossnál fürdünk a Norsjö tóban, aztán elkanyarodunk a Skien-Dalen csatorna zsilipeihez. Vacsorára a hozott kolbászban és zöldpaprikában tobzódom, rég nem ettem hazait. Itt is alszunk a hajósok miatt zuhanyozós parkolóban.

104. nap 2013.08.04. Édesanyám szülinapja! Éljen!

Remek napsütés van, jönnek a hajók, kajakok, bámuljuk a zsilipelést az öt egymás alatt működő zsilipen. A szurdokban erőmű és a kiszárított vízesés. A csatorna mentén megyünk Dalenig, ott elindulunk fel a fjellre. 1000 méteren megcuppogatjuk a tőzeglápot, beszélgetünk a birkákkal, a fiúk felszaladnak a közeli csúcsra is. Elmondom, hogy itt a fjellen keletkezik a víz, aztán mikor tele ven, lefolyik a fossokon a fjordokba. A Setesdalenen ereszkedünk kicsit dél felé, de rövidesen újra nyugatra tartunk a következő fjellen. Útközben megmegállunk, nézelődünk, a természet a látnivaló. Egy zúgó patak mellett állunk meg éjszakára.

 

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2013. aug. 18. 23:22

Miq

Látom megjött a csapat. Mi meg most szerdán/aug 21/ indulunk Karinthiába, meg Losinjba. Tartottam még egy szemlét a tanyán, de még posta se jött. Minden a régi.
Olvasom , esőből jutott bőven . Ettől félek én is, mert hétfő estétől gyökeresen változik a döglesztő meleg. Lehet, hogy bentről fogjuk nézni az alpesi tavakat. Viszont errefelé kocsma legalább van. További szép élményeket kívánok. Holnap este Bobán Markovic a Főtéren Plutóékkal, meg Zsoltékkal emlegetni fogunk.

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás