RSS

Szabiék vendégségben

2013. június 13.

Egy hétig társaságot kapok Orsi és Szabi személyében.

 

42. nap 2013. június 3.

Egész éjjel esett, összekészülök és megnézem miféle emlékhelyen voltam. 1943-as szerb nevű partizánok emlékműve van a hegyen, de az eső miatt nem megyek fel. A hegyekből folyik a víz, a másik oldalon a fjord. Megpillantok egy jávorszarvast, igaz, hogy aggancsa nincsen, de legalább tokás pofáját megmutatja. Megyek Steinkjerbe. Mekinél van kapcsolat, de megszűnik. Megyek a könyvtárba, ott sem jobb. A fotók nem mennek el. Tudok üríteni, feltölteni, aztán egy szigetcsücskön megállok egy focipályánál éjszakára. Takarítok, mosogatok, rakodok, zuhanyozok. Séta a partmenti szép sziklákon.

43. nap 2013.június 4.

Kerülök a Vangshylla híd felé, aztán megyek a reptérre. Szabiék pontosan érkeznek. Mindent elhoztak, amit kértem, meg fincsi kajákat ráadásnak. Félreállunk ajálni, közben megbeszéljük az utitervet. Elkerüljük Trondheimet, megyünk a Norvég tenger felé. Az autópályán nagynehezen kiderül, hogyan kell fizetni. Az eső esik, ezért alig állunk meg. Az esőben egy Keiko nevű gyilkos bálna emlékére emelt kőkupacnál töltjük az első éjszakát a hosszú Vinielfjord mellett. Iszogatunk, csülköt eszünk, dumcsizunk.

44. nap 2013. június 5.

Ködszitálásban megyünk Halsába, első komponálásunkra. Aztán Kristiansundban ebéd, az eső miatt autós városnézés és letekintés a magaslatról. Megyünk a nagy alagútba, 10 %-os lejtővel megyünk le e fjord alá, ugyanilyen emelkedővel föl. Varázslatos világba kerülünk, a lekoptatott sziklák szigeteinek százai az út körül. Köztük elképesztő növényvilág. Szerencsére a nap is kisüt. Mászkálunk a sziklákon, nem tudunk betelni vele. Kimegyünk a legutolsó szigetre, közben halszárító állványt is látunk. A sziklák hasonlóak, itt is gyönyörkörünk bennük. Kajálunk, borozgatunk és sikerül fennmaradnunk a Norvég tengerben lebukó naplementéig. 11 óra 30 perc! Bemérem az iránytűvel is, 328 foknál megy le. Mivel éjjel sem sötétedik be, minden sötétítőrolót felhúzunk és most vizsgázik igazán jól a Dóra áltat varrt vezetőfülke takaró.

45. nap 2013.június 6.

A napkeltét persze átalusszuk, de a látvány reggel is remek. Visszamegyünk a főútra, ez az Atlanter havsvagen, az eddigiekhez hasonló látványokkal. Megmegállunk nézelődni. Budnál van az út vége, a hegytetőn hatalmas betonbunkerek és ágyúállások, amiket a németek hagytak itt emlékbe. Molde felé kanyarodunk, hatalmas hegyek, lápos, vizenyős talaj, van víz bőven. Egy tavacska mellett síközpont feházakkal, persze egész más hangulatú, mint az Alpokban. Moldéban esik, itt is autós városnézés, aztán a kosszú kompon átkelünk Vestnesbe Alesund felé. A fjord fölött remek kilátásu parkolót talál Szabi. Megint esik.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás