RSS

Sjeland es Koppenhåga

2013. május 21.

Kellemes idöben jöttem idäig

16. nap 2013.május 8.

Megjött az első esős éjszaka és a reggel is. Elég reménytelen az időjárás, ezért maradok a híd lábánál. Pihenőnapot tartok, teszek-veszek, olvasok, szunyókálok. Délutánra kisüt a nap. Sétálok a környéken, aztán boltba megyek, főzök, megint olvasok. A naplemente ismét eljön.

17. nap 2013. május 9.

Gergő napon itt munkaszünet van, az eső megint elered, így autós városnézést tartok Vordingborgban. Sjaelandon az idő megjavult, megyek Gavnö kastélyhoz, majd Naestvedbe. Utána Vallo kastélya, majd Köge. Itt is szép kis házak vannak, nagyot lófrálok, aztán a parkolóban napozás, mert itt alszom.

18. nap 2013.május 10.

Tervezgetem a hosszútávú útvonalat, ennek függvényében Roskildébe megyek. Ez kedvenc helyem, mert van egy viking hajómúzeum és készítenek is itt hajókat hagyományos viking módszerekkel. Azért a várost is bejárom a híres katedrálissal egyetemben, itt van eltemetve a dán királyok többsége szépséges síremlékekbe. A tengerparton alszom, de zuhanyozás előtt még takarítás és szőnyegporolás jön.

19. nap 2013.május 11.

Megyek Koppenhágába, először egy kempingben tájékozódom, talán visszajövök estére. Nehéz az ingyen parkoló, először a Frederiksborg kastélynál egy kétórás sétát teszek,végül azért találok egész naposat is. Bringával megyek végig a látnivalókon, de majdnem mindenhol voltam már, ezért sok emlék jön föl a medvekucsmások őrségváltásáról, a Nyhavnről, csillagvizsgálóról, a tőzsdéről, stb. Elmegyek egy kikötő- és csatorna hajótúrára, aztán végigsétálok a Strögeten, majd a Rosemberg palota kertjében. Mindenütt szombati vidám, napsütéses hangulat van. Ismét elájulok a bringák sokaságától, és mivel most először bringázok itt, a kidolgozott közlekedési módszeren is. A Wifi és mosás miatt kempinge megyek, bár jó helyem van alvásra is.

20. nap 2013. május 12.

Visszamegyek a bevált parkolóhelyemre és másik útvonalon járom be a tegnap nem látottakat. Kimegyek Cristianiába is, amiről azt hallottam, hogy betiltották a kábszerezést. Hát nem, legfeljebb a kemény drogokat, mert füvet és hasist lehet kapni. Nem szívtam :o) csak átmentem rajta és végigjártam az erődrendszert a kikötőig. Aztán már csak lófrálok élvezve a jó időt és a vasárnapi hangulatot. A csatornáknál rengeteg hajót láttam, csillogókat és egyszerűeket is. A Nyhavnen pihenek egyet, nézem a nyüzsgést. A Ströget már kihalt késő délutánra, ezért parkokban sétálok. Csöndes parkolóhelyemen alszom.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2013. máj. 28. 16:25

szomszéd laci

Nagyon szépek a képek bár csak én is egy ilyen szabad országban lehetnék mint te.

2013. máj. 22. 11:52

Réka

Szia Nagyapó!
Kivettem a fiúknak a germán regéket, de nem haraptak rá. Szóval majd Neked kell esti mese szerűen beszélned a mitológiáról. Azt én nagyon szerettem kiskoromban! Szóval gyűjtsd a viking történeteket, tőled biztosan jobban elfogadják, mint a büdi könyvtári könyvből.
Puszi:
Réka

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás