RSS

Hazafelé Németországon át

2012. november 09.

Strasbourgnál elhagyom Franciaországot és megyek hazafelé.

76. nap 2012. november 4. vasárnap

Remek ködös reggel van, a várat nem is látni a hegytetőn, mindenről csöpög a víz. Indulok Strasbourgba, számításom bevált és központközeli parkolót találok. Lóg az eső lába, esernyővel indulok. A Vobain gát tetején feltárul a belváros a csatornákkal. Körbejárok a vizek mellett és be-becsászkálok a belvárosba is. Néha kicsit csepereg, de nem zavarja a városnézést. A katedrális előtt kiránduló énekkar énekel, a hallgatók keringőznek. Nővérem jut eszembe, Ő is énekkaros és nagy örömmel énekelnek ilyen helyeken.  Késő délután a városszélen keresek egy Mekit, remek alvóhelyi is egy parkban a  csatorna parton. Nézelődés közben egy nutriát pillantok meg egy vízbedőlt fatörzsön. Nem zavartatja magát, sőt jön egy másik is. Aztán egy nagy fekete, ez odajön hozzám és a mellső mancsaival feltámaszkodik a lábszáramra. Látszik, hogy Bigmekhez van szokva. Még három odaúszkál, de mivel nem etetem őket nem törődnek velem.

Még nem meséltem a McDonalds tapasztalatomat. Most már mindig Mekiben netezek, ez biztos pont, mert Andrea könnyen odavezet. Soha nem eszem semmit, de azt észrevettem, hogy az emberek és gyerekek alig használják a mosdót, pedig kéne kezet mosniuk. Persze mindenki kézzel eszik, ezt a „fejlődést” azt hiszem, nekik köszönhetjük. És őrült sok csomagolóanyagot használnak, remélem megfelelő hulladékkezeléssel.

77. nap 2012. november 5. hétfő

Indulok Németország felé, megállok a Rajna hídjánál és a reggeli napsütésben visszanézek Franciaországra. Szép utazás volt.

Beveszem magam Feketeerdő hegyei közé, csak most konstatálom, hogy hegyet nem is láttam két hónapig. Nagyon szép a sárgulás is. Tribergben van Németország legmagasabb vízesése, itt meg majdnem szelíd mókusokkal és bátortalanabb mátyásmadár félékkel találkozom. Újra esik, de azért a sok normál méret mellett meg tudom nézni a világ legnagyobb kakukkos óráját is. Ez gyakorlatilag egy ház, de rendes gingallója és felhúzó súlyai vannak. Alpirsbachban régi apátság és sörfőzde van, esernyővel nézelődök. Aztán mellékutakon megyek Tübingen felé, sötétedéskor a Glatt folyó mellett táborozok.

78. nap 2012. november 6. kedd

Újra napsütés, remek séta Tübingenben. Sok szép egy-kétemeletes ház, meg hatalmas favázas épületek is, mind szépen felújítva. Bejárom az óvárost, felmegyek a várba és a folyóparti parkban sétálok. Mindenféle iskolások jönnek-mennek, bringáznak, főleg egyetemisták, lévén ősi egyetemi város. Régóta keresett sétapálcám nyersanyagát is megtalálom a folyóparti mogyorós dzsungelben és remek térképet is veszek a parkoló melletti benzinkútnál. Ismét mellékutakon folytatom, végül egy szép völgyben találok csöndes szállást.

79. nap 2012. november 9. szerda

Reggeli lustálkodás után indulok Ulmba. A Duna parton parkolok, így végigsétálok a folyó mellett a várfalig, szép alsóvárosi negyed halászházakkal, aztán fel, a városháza freskós homlokzatait és csillagászati óráját csodálom, majd a Münstert az elképesztően magas toronnyal és az óváros szép utcáit. Itt is jól elment az idő, megyek tovább, Krumbachban van szálláshely és esti városnézés.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás