RSS

Párizs

2012. október 31.

Dóráék elrepültek én pedig egy verőfényes őszi napot töltöttem Párizsban.

68. nap 2012. október 27. szombat

Ma hosszú menet lesz, Dóra szeretne a reptér közelében éjszakázni, ami 380 km-re van. A Loir völgyben megyünk tovább, Gábor szeretne egy dolment látni, ezért keresünk Neki. Aztán már csak Chartresben állunk meg, itt megint csöpörög az eső, de azért megnézzük a fő látnivalókat. Aztán megyünk tovább, sötétben érünk Beauvaisba. Fürdés, búcsúvacsora.

69. nap 2012. október 28. vasárnap

Hideg éjszaka volt, persze a gázpalack éjjel fogyott ki, így hajnalban fejlámpával palackot cserélek. Reggeli után Gáborral betrappolunk a befejezetlen katedrálishoz, útközben vesszőből font Jeannne d’Arc szoborcsoportot látunk. A katedrális eszméletlen magas, benne csodaszép csillagászati óra, most állítják át téli időre. Aztán indulunk a reptérre, forró búcsúölelések után megyek tovább utamon. A hideg mellett szikrázó napsütés van, ezért terven kívül újra Párizsba megyek, most az Eiffel tornyot célzom meg. Az Invalidusok közelében találok parkolóhelyet, így gyalog sétálok a toronyhoz. Noha elhatároztam a felmenetelt, de az egy órás sorbaállás miatt inkább végigsétáltam a Szajna parton. Grand Palas, Chans Elisee, Concord tér, Invalidusok az útvonal. Kicsit becsapott az óraállítás, ezért Fountainbleau felé menet egy autópálya parkolóban éjszakázok kamionok közt.

70. nap 2012. október 29. hétfő

Megyek Voux le Vicomteba, Ez arról nevezetes, hogy Nicolas Fouquet olyan pompás palotát építtetett, hogy irigységből bebörtönözték és elkobozták a vagyonát. A belső pompa mellett a kert is nevezetes, Versaillas-hez edzett a kertépítő és tökéletes a geometrikus park. Épp a parkot csodáltam, mikor Zsófitól kaptam SMS-t Nepálból, Ő a Himalája napfelkeltéjét csodálta. :o). Aztán megyek Fountainbleau-be, Végigjárom  a sok király által lakott fényűzően berendezett termeket és szobákat, meg a parkot. Aztán körbejárom a hatalmas épületcsoportot, meg kicsit a városkát is.

71. nap 2012. október 30. kedd

Korán ébredek, befűtök és megírom az elmaradásaimat. Ezzel jól elmegy az idő.  Aztán a közeli Avonban netezek, vásárolok, és megyek tovább Sens-be. Itt egy szép katedrális és néhány remek favázas ház van, amiket a naplemente fényei világítanak meg. A Yonne és Vonne összefolyásánál a folyóparton néztem ki szálláshelyet, de kissé elbizonytalanodtam, mert egy kocsiban szívják a füstöt üvegcsövön. Míg tanakodom, hogy maradjak-e, elmennek. Végül kellemes éjszakát töltök itt.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2012. okt. 31. 22:59

Réka

Szia Nagyapó!
Megnéztelek volna az Étoileon körbe-körbe a Csigaházzal. Gábor olyan a köveken, mint egy mufurc törp, aki védi a saját birtokát. Sok szépséget láttatok, valahogy Nekem a ködös képek tetszettek legjobban. Persze lehet, hogy élőben nem volt annyira szórakoztató. Alaposan megnéztem a csöcsös képet, mert az ilyeneken sokszor megjelenik a nő romboló, bekebelező aspektusa is, de látom, itt csak a táplálót domborították. Sok-sok puszi. Réka

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás