RSS

Angers és a Loir

2012. október 28.

Angersig jutottunk hármasban

64. nap 2012. október 23. kedd

Nagy a köd, de meleg a reggel. Indulunk a pagodához, de semmi sem látszik, így megyünk tovább Chenonceaux-ba. Nem szállt fel a köd, nagyon sejtelmes a folyó feletti hídra épült kastély. Bejárjuk a szépen berendezett termeket és az izgalmas konyhát, majd a parkot és a konyhakertet is. A köd alig enyhült, bár süt a nap. Megyünk tovább Loches-be, fel a magas donjonhoz, aztán át a szép városon, a kastély mellet panoráma nézegetéssel. A L’ Indre melletti parkból a legszebb a „fellátás” a kastélyra. Estére Montresorba érünk, kis séta, vár és templomnézés, „faluház”, folyóparti lavoire (korabeli mosóház).

65. nap 2012. október 24. szerda

Indulás Tours-ba, botanikus kerttel kezdünk, aztán szép favázas házak közt megyünk a katedrálishoz, kastélyhoz a belvárosi főtérre és a régi katedrális megmaradt két tornyához. Itt van Mikulás sírja is. Jól lejártuk a lábunkat, megyünk Villandry-ba, itt a kert a híres és valóban rendkívüli. Nekem a zöldségekből ültetett parcellák tetszettek. Szerencsére süt a nap, kellemes a kertséta. Ma Dóra a szakács, Gábor a somelier, kellemes az este.

66. nap 2012. október 25. Csütörtök

Gábor reggelit is vásárol, utána indulunk Langeasba. Korén van, csak kívülről nézzük a ködben a felhúzott függőhidat és a kastélyt. A városka is szép. Megyünk Ussé-ba, Csipkerózsika kastélyát Dóráék körbejárják, én meg kicsit kitakarítok. Innen Chinonba megyünk, én már láttam a várost, ezért a várba megyek (kár volt érte), Dóráék pedig a városba. Kis kitérőt testünk Laudun és Thouars felé, mindkét helyen rövid városnézéssel. Éjszakára az általam már belakott Montreull Bellay-ba megyünk , még világosban meg tudjuk nézni a városkát.

67. nap 2012. október 26. péntek

Megint nagy a köd, alig látjuk a kastélyt a hegyen. A gazdagok palotái után Rochemeinerben megnézzük, hogyan éltek a szegények a homokkőbe és tufába vájt otthonaikban. Aztán megyünk Angersbe, most is csöpörgős az idő, esernyővel járjuk a hatalmas zord várat és a gyönyörű óvárost. Ugyan sok faliszőnyeget láttunk eddig is, de itt megnézünk egy nagyon híreset az apokalipszisről.

Itt végződött tervezett közös utazásunk, holnap már csak a reptérmenetbe tudunk néhány nem tervezett látnivalót beszúrni.

A Loir mentén indulunk tovább Andrea a Beauvais repteret kapja célnak. Az éjszakát a z általam belakott Loir menti helyen töltjük.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás