RSS

Csipkerózsika

2012. október 16.

A mese velünk él!

Képzeld Kata (és mindenki, aki szereti ezt a mesét)!

Ma jártam Csipkerózsika Palotájában. Nagyon szép, soktornyos, bástyás palota. Megvannak a toronyszobák is, ahol Csipkerózsika lakott és ahol a mese eseményei játszódtak. A kastély tulajdonosa berendezte ezeket a termeket és szobákat úgy, ahogyan az régen volt és korabeli ruhákban viaszbabákat is beállított a történet szerint. Még a konyha is megvan, ahol a szakács elaludt, miközben pofonvágta a kuktát. Nagyon szép kert is van mellette, persze a csipkebokrokat kiirtották azóta. A fotók valószínűleg nem lesznek sorrendben, de majd aki jól ismeri a mesét, az kitalálja a jó sorrendet. Nagyon tetszett nekem ez a palota, ezért éjszakára is itt maradtam, így kivilágítva is le tudtam fényképezni.

Nagyapó

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2012. okt. 19. 09:19

Németh L. Ákos

Élnek ma is Csipkerózsika leszármazottai?

2012. okt. 16. 16:37

Révay Réka

Puszi Nagyapó!
Köszi a képeket, nagyon jók voltak. Sajnáltuk, hogy a kuktáról nincs kép.
Kata

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás