RSS

Rózsaszínű Gránit partok

2012. szeptember 25.

A gyönyörűséges színű és formájú sziklák, szirtek és szigetek élményét csak a sok eső és a derékfájás homályosítja el.

32. nap 2012. szeptember 21. péntek

Sötétben ébredek, jól van a derekam, de zokni húzás közben újra elcsesződik. :o( Befűtök, írok , aztán összeszedem magam és indulok Pointe de St Cast felé, onnan látom  ezt a csücsköt és a következő földnyelvet is egy váracskával. Kis séta után oda megyek először. Fort de la Latte gyönyörű váracska, mindene megvan kicsiben, ami egy várhoz kell. Ráadásul itt horgonyoz a St Maloban megcsodált régi vitorlás is. Meg látok egy különlegességet: Ágyúgolyó hevítő kemence!!! Teljesen ép építmény, átmenő rendszerrel hevíti a golyókat. Már csak azt nem tudom, hogy minek. Eddig még nem hallottam ilyenről. A vár után kimegyek a földnyelv csücskére Cap Fréhelre – megérkeztem Granit Rose-ra! Magas rózsaszín csipkés sziklafok tetején egy nagyon régi, egy régi és egy új világítótorony. A sziklák gyönyörűek! Jól körbejárom, gyönyörködöm. Aztán szállást keresek, egy szép strandnál van tengerre néző szálláshely. Lófra az apályban, kavics és kagylógyűjtés.

33. nap 2012. szeptember 22. szombat

Megyek tovább a sziklás partokon meg-megállva. Hillionnál madárnézőhely. Langueux-ban netezek és vásárolok a hétvégére. Dóráék jönnek a 43. héten és együtt nézzük végig a Loire menti kastélyokat! :o) Átmegyek St Brieuen, majd Brinic kikötőben sétálok egyet, végül St QuayPortrieux-ban egy Camper parkolóban állok meg. Nyomott  a hangulatom, egész nap lógott az eső lába, éjjel is végig esik. Tervezgetem a Loire menti útvonalat.

34. nap 2012. szeptember 23. Vasárnap

„Semmit sem akarok, amit akarok!” mondta egyik kislánykám alig beszélős korában a dackorszak közepén. Én is így voltam ezen a nagyonszürke vizes reggelen. Fűtök, megírom a Tervet Dóráéknak, megfürdöm, ebédelek, olvasgatok, teszek-veszek. Aztán mégis megjön a kedvem, keresek egy Mekit, elküldöm a Tervet és megyek a partvonal legszebb pontjához a Bréhat szigetekhez. Találok egy jó alvóhelyet a parkolók legvégén, felszerelkezem eső elleni holmikkal és elindulok a part felé. Mire kiérek, kisüt a nap és bevilágítja az eső után párában fürdő gyönyörű szigeteket és szirteket. Lógok a kavicsos partokon, elmegyek a kikötőbe, ahonnan a kompok indulnak. Kinézek egy szigetkerülő turistahajót holnapra, megvárom a felhőbe bukó naplementét a kikötőben, aztán hazamegyek. Időben érkeztem, elered az eső és egyre erősebben fúj a szél is. Éjjelre nagy vihar kerekedik ring a Csigaház rendesen.

35. nap 2012. szeptember 24. hétfő

Nagy szél van, jól beöltözöm és elindulok körülnézni. Elered az eső is és belátom, hogy nincsen esély a hajókázásra. Indulok a következő félsziget csücskére, innen is látszik a Brehat szigetcsoport, most már hullám verte partokkal. Kisétálok egy hosszú dűnés földnyelvre, nézem a szigeteket és szirteket. Tréguierben egy háromtornyú templom (román, gót és modern tornyokkal) a látnivaló, meg szép polgárházak is. Csigaház kap egy Breton zászlót én meg kenyeret. A következő földnyelv végén Pointe de Chateau-nál is szép rózsaszín sziklákat nézhetek. Aztán megyek tovább a part mellett és Trévou-Trégninec-nél szállok meg rálátással az Ile aux Moines szigetekre.

Sajna gyógyultnak még nem mondhatom magam, amin meg vagyok szeppenve, mert eddig két-három nap alatt elmúlt az ilyen problémám.  Remélem a következő napok gyógyulást hoznak.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás