RSS

Porto

2012. március 19.

Beleszerettem Portoba! Izgalmas, változatos, vadregényes, gyönyörű!

136. nap 2012. március 16.

Ködös, párás időben indulok a Tamega, aztán a  a Douro völgyben Porto felé. A kinézett kemping a folyó déli oldalán van Madalena külvárosban. Gyönyörű eukaliptusz liget, erről mindig Ciprus jut eszembe, Dórával voltunk ott egy hasonló kempingben.  Vonz a város, de első a „kötelesség”, ezért nekiállok mosni és főzőcskézek közben. Aztán boltba megyek a hétvégére vásárolni, majd kimegyek a partra is. A homokstrandokat gránit sziklacsoportok váltogatják. A kempingben az eukaliptusz termését tanulmányozom, majd netezek, de a képek itt is csigalassan mennek el.

137. nap 2012. március 17.   64!

Hajnalban kicsit esik, aztán jobban, aztán nagyon. Bánom, hogy tegnap nem mentem be a városba. Befűtök, kávézok, zenét hallgatok, aztán jön a brandy és mozizás. Később főzök, megebédelek, közben javul az idő, végül kisüt a nap is a fekete felhők közt. Veluxba öltözöm és bringázni indulok Portóba a híres hídon át és fel a másik oldali tengerpartra. Igazából felderítésnek szántam, de nagyon jó volt, hogy az első meghökkent gyönyörködés ilyen laza körülményekkel ért. Rögtön beleszerettem Portóba! Gyönyörű a folyó, a híd, a város, a túlpart, az óceán, szóval minden csodás. A vízparton maradok a városnézést holnapra tervezem. Naplementére hazaérek, de egy hirtelen eső eláztat és hazaver.

138. nap 2012. március 18.

Kicsit most is esik, szendvicseket gyártok, aztán bringával indulok városnézésre. Felmegyek a híd felső pályájára és megdöbbenve látom, hogy jön rajta a Metró! A városban gyönyörködve megkajálok, aztán végigjárom az útikönyv szerinti látnivalókat. Nagyon tetszik! Van palota, templom, szép és lepusztult lakóházak, száradó ruhák, kocsmák, boltok. Estére hazatérek és netezek a kempingben.

139. nap 2012. március 19.

Ugyan láttam minden lényegeset, mégis maradok még egy napot. Megint szendvicselek és indulok. Ma a távolabbi látnivalókhoz megyek, de a kajálás a városi panorámával megy. Sokat tekerek a  dombos terepen, ismét klassz látnivalókban van részem. Végül visszatérek a belvárosba, és szomorúan búcsúzom Portótól. A kempingben méd gyorsan összeütöm ezt az összeállítást, hogy elmehessen.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2012. márc. 25. 16:52

Szabó Évi

Réce,hogy bírod befogadni ezt a tengernyi látnivalót,ezt a sok gyönyörűséget?
Utólag is Isten éltessen és sok erőt kívánok a továbbiakhoz!

2012. márc. 23. 17:52

Szeremley Huba

Az én birtokomon is fellelhető a portói bor, mi óportónak (ejtsd: oportó)hívjuk és még jobb mert mint a neve is mutatja régi azaz "ó". Ölel: Huba

2012. márc. 20. 20:28

Ákos

És a postai portó az miért a városról van elnevezve?

Van még olyan portói borüzem, ami nincs külföldiek kezén?

Ákos

2012. márc. 20. 18:11

Zsófia

Papi, ismét káprázatosak a képek! Porto felkeltette az érdeklődésemet, az tuti...
Üdv a galériás brüsszeli lakosztályomból :-).

2012. márc. 19. 23:09

Andre Kertesz jr.

Nagyon te szepen fotozz uncle Zollee! Congratulation! 26. foto very infomtiv, only I don't no how many ticket single trip+museum ticket - I saw in tram? Levagtad your from best photo, why? Adios Zollee: Andre

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás