RSS

Madrid

2012. február 26.

Madridot járjuk metrózva, gyalogolva.

115. nap 2012. február 24.

Pihenős ébredés után indulás a Palacio Realba és környékére. Servantes, Don Quijote és Sancho Panza szobra körül nagy kirakodóvásár, a lányoknak elborul az agyuk és vásárlásba kezdenek. Én egy óriási sör mellett élvezem a napsütést és várok rájuk. Magam is meglepődök, hogy a parázson sült oldalas és kolbászok helyett a szendvicsemet majszolom, igaz, hogy abban remek spanyol jamon van.  Gábor is idetalál, együtt megyünk a Debod templomhoz gyönyörű kilátással a palotára és a La Almudena katedrálisra, meg a város nyugati völgyére. Aztán séta  a Plaza Mayorra, innen a délnyugati városrészbe. Utcazenészekbe botlunk, igazi örömzenét adnak elő fúvósokkal és vödördobosokkal. Mindenki mocorog, táncol, anyukák is, kicsi és nagyobb gyerekek is. Kicsi Madrid, az egyik anyukát (8 év körüli arab kinézetű kisfiával táncolgat) viszontlátjuk az esti flamenco program táncosnőjeként. Innen oda megyünk, elég jó helyünk van, pohár italos jegyet vettünk, de kihoznak kedvcsinálónak 5 garnélát, Gábor, Dóra és Janka megküzdenek velük. A műsorra egy gitáros, agy pasi énekes, két lány és egy fiú táncos jön ki. A lányok táncolnak egy-egy szólót, meg egy rövidet hárman. Sajna nem volt lány-fiú páros és kasztanyettát sem csörgettek. De hát ilyen egy turistaműsor. Utána haza megyünk.

116. nap 2012. február 25.

Hajnalban kifogy a gáz, palackot kell cserélnem, hogy kelésre meleg legyen. Gábor javaslatára a Plaza de Torosnál kezdünk, aztán egy Dali szobrot keresünk meg. Utána elválunk, mi a Gran Viától északra eső városrészt járjuk. Fáradtan érünk a Solra és a szendvicsek ellenére  betérünk egy törökhöz. Innen a Retiro parkba megyünk, napsütéses szombat lévén nagy sétáló, piknikelő tömegbe. Alkonyatkor elmegyünk a viadukthoz naplementét nézni, majd a kivilágítatlan Plaza Mayorra és haza. A búcsúest ellenére vidáman telik az este iszogatással, nevetéssel.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2012. febr. 26. 23:53

Réka

Na, hát tényleg elfoglalt lehettél.
Most várom haza a leányokat.
Sok-sok puszi!!!
És elkezdtem az itthoni teendőket gyűjteni :o)

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás