RSS

Toledo-Cuenca-Madrid

2012. február 26.

Toledó, Cuenca és Madrid jönnek Dóra útiterve szerint. Útközben pedig La Mancha kopár fennsíkja.

111. nap 2012. február 20.

Némi rábeszéléssel relatíve korán kelünk, reggelizünk és újra Dóra vezetésével megyünk Toledóba. Az új hídon megyünk át és a várfalakat kerüljük a város északi oldalán. Aztán múzeum a Santa Cruzban és ebéd a Plaza Zocodoveren. Én megkóstolom a fekete paelát. Közben tanakodás a további menetről. Én leválok, hogy megnézzem amiket a többiek előző nap bejártak. A lányok meg nyugodtan boltozhatnak a maradék látnivalók mellett. Gyönyörű az idő, élvezem a város hangulatát. Estefelé visszamegyek a kempingbe a bringámért és kívülről körbetekerem a várost. Csodás a látvány, az alkonyati fényekben a hegyen tornyosuló ház és templomtömeg. A többiek is naplementét néznek valahol. Estére összeverődünk, mindenki az élményeit meséli vacsi közben. Aztán netezés a kempingportán.

112. nap 2012. február 21.

Ismét korán kelünk, reggeli után pikk-pakk összerakodunk és indulunk. Végigmegyünk autóval is a panoráma úton, megállunk még gyönyörködni a városban. Aztán kis kitérővel megnézzük El Cid várát és megyünk a La Mancha fennsíkon Aranjuezbe. Nagyot sétálunk a kastély körül, a Tajo melletti parkban és a herceg kertjében. Sajna a bikaviadal múzeum zárva, ezért indulunk Cuenca felé. Kopár a La Mancha, legelők, sziklák, néhol olajfák és szőlő. Útközben Janka lázasan készül Madridra, ott Ő lesz az idegenvezető. Dóra Cuencáról olvas. Esteledik, az autópályán reménytelen az alvás, letérek Carrascosa del Campo kisvárosba és egy játszótér mellett letáborozunk. Dóra ismét főzésre adja a fejét, most krumplifőzelék készül virslivel.

113. nap 2012. február 22.

Még mindig tart az éjjeli hideg, -5 fok van kint. Indulunk Cuencába, parkolás után begyalogolunk a függőleges falú völgybe és egy hídon csodáljuk a sziklafalról lógó házakat és a hegyen magasodó óvárost. Felballagunk a várhoz, innen is remek a kilátás a fantasztikus városra. A napsütés leszedi rólunk a ruhákat, de árnyékban újra kell öltözni. A meredek zegzugos utcákon vissza indulunk, de Andreát kell segítségül hívni, hogy megtaláljuk a parkolót. Megyünk még 30 km-t a havas  hegyek közé és megkeressük a „La Ciudad Encantada” nevű sziklaképződményeket 1500 m magasan a hegytetőn. Fantasztikus szélfútta, fagy alakította sziklák közt lófrálunk. Némelyikre felmászunk, vagy bebújunk a lyukakba. Az árnyékban hó és jégfoltok vannak. Jó sokáig elidőzünk, szép a látvány. Nem érdemes tovább menni, itt keresünk éjszakára majdnem vízszintes helyet. Én még ellófrálok a  másik oldali völgyet megnézem a naplementében. Nagyon nyugis a hely, lassan egyedül maradunk, csak a bezárt szálloda előtti Cola automata kékes fénye világít.

114. nap 2012. február 23.

Remek csöndes éjszaka után -3 fokos a reggel. Összekészülünk és indulunk Madridba. A völgybe leereszkedve megdöbbenek, hogy itt -14 fok a hőmérséklet! Egyfenékkel megyünk 190 km-t Madridig, egyenesen a reptérhez közeli Osuna kempingbe. Itt szerencsére trikós meleg van. Janka már nagyon izgatott, ezért kaja után megyünk a közeli metró állomásra (Canillejas), veszünk 3 napos bérletet és bemegyünk a Gran Viáig. Janka az útikönyv útvonala szerint irányít minket a Puerta del Solra, majd utcáról utcára a kocsmás negyeden keresztül a Cibeleshez. Kérésemet méltányolják és programon kívül bemegyünk a Plaza Majorra is (én 28 éve csak felállványozva láttam). Gábor még lófrál a naplementében, mi visszamegyünk a  kempingbe.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2012. márc. 12. 16:49

LiLa

Továbbra is: a természeti formák...! (Sziklák, lányok...!) Hajrá:

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás