RSS

Sierra de Gredos

2012. február 26.

A javuló időben bevesszük magunkat a hegyek közé.

107. nap 2012. február 16.

Elkapom a felhők alatti napkeltét a Tormes folyó fölött, aztán ahogy vörösen megvilágítja a katedrálist. Kis sétát teszek a folyó mellett, míg a Lányság tollászkodik. Reggeli után a többiek bemennek Salamancába, én meg a fotókat töltöm le. Délnyugatnak indulunk a Siera de la Pena Francián keresztül a Sierra de Gata-ba a  Las Batuecas völgybe. Többszöri megállás, séták, nézelődések. A Batuecas völgybe egy nagyon meredek sok hajtűkanyaros szerpentinen jutunk le. Ezzel igazában az 1000 m körüli fennsíkról is lejöttünk 400 méteres szintre. Az idő megjavult, a völgyben körben hegyek zárják el a szelet is. Nagy sétát teszünk egy kolostor és ősemberi sziklafestmények felé gyönyörű patakvölgyben. Sikerül rávennem a társaságot, hogy itt éjszakázzunk. Míg én lófrálok, a lányok lezuhanyoznak, Gábor pedig a jéghideg patakban fürdik. Van még víz, én is lezuhanyozok. Dóra tésztát főz Bolognai szósszal. Csönd, szikrázó csillagok, patakcsobogás. Szetezés, csacsogás, iszogatás.

108. nap 2012. február 17.

Hajnalban valami kóbor térerőn bekúszik Réka tegnapi SMS-e. Aggódik a lánykáiért. Lófrálok egyet, közben több SMS-is jön, végül el tudom küldeni a választ én is. Reggeli után megyünk tovább az elhagyatott hegyi utakon, Bejart fentről nézzük a szomszédos hegyről. El Barco de Avila már a Sierra de Gata lábánál lévő kisváros. Séta, várnézés, vásárlás, Wifi egy kávéházban. Átmegyünk a másik csipkés hegyláncra, a Sierra de Gredosra.  Dóra kinézte túrázásnak a Platforma de Gredost, de előtte 10 km-el 1500 m-en jeges az út, ezért nem merek elindulni felfelé.  Átmegyünk a Puerto del Pico hágón (1352 m), futkosunk a gömbölyű sziklákon, a római úton, zergéket nézünk, meg a völgybe leereszkedő szerpentint. A B terv szerint megkeressük Arena de San Pedro városka után a Galayas sziklafal lábánál kinézett fenyőerdős kempinget. Kevés a kenyerünk, ezért a kemping kocsmájában kajálunk krumplilevest, báránysültet, salátát és édességeket. Vegyes az értékelés.

109. nap 2012. február 18.

Noha hegyre megyünk, lustálkodós a felkelés. A reggeli műzli és kex lekvárral, a kenyerekből pedig szendvicseket csinálunk az útra. Irány a Los Galayas sziklafal alatti ösvény, lehetőséggel a 2300-as Mira csúcsra. Gyönyörű folyóvölgy, fölötte a csipkés sziklavonulat, zergecsorda a sziklákon, „sasok” röpködnek. Az idő remek, jól kiépített az út, mindenki (!) élvezi a gyaloglást. 900-ról indultunk, 1827 m-ig megyünk. Félidőben visszafordulunk. Fáradtan érkezünk a naplemente fényeivel megszurkált kempingbe. Kis tanakodás után a spájzomból 3 üveg lecsót felbontok és megfőzöm rizzsel, tojással és virslivel. Jankának külön 8 tojásból (!) sajtos rántotta. Aztán fürdés, szetezés, csacsogás.

110. nap 2012. február 19.

Mindenféle maradékot reggelizünk, aztán beindul a tili-toli és indulunk Toledóba. Az El Greco kemping a Puente de San Martin hídtól 2,5 km-re van, így a csapat ebéd után gyalog indul délutáni városnézésre Dóra idegenvezetésével. Én maradok a kempingben nagymosásra és megírom az előző heti feljegyzéseket. Sötétedésre remek hangulatban, farkaséhesen jönnek haza. (A külön élményeket majd Ők megírják, ha akarják!) Újra kinyílik a spájz, de ma a Globus konzervek a sztárok. Vacsi közben és után élménybeszámoló és csacsogás, nevetés ezerrel. (A kempingben alig vannak, nem zavarunk senkit.)

 

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás