RSS

Salamanca

2012. február 19.

Megkezdtük a családi két hetet!

104. nap 2012. február 13.

A próbaéjszaka jól sikerült, kint fagy, de nem fázott senki sem. Ébredezés a nappal együtt. Ráerősítek a fűtésre, aztán elsőként én tálalom a reggelit. (naponta váltunk, mert négyen ülnek az asztalnál és egy tud tüsténkedni a konyhában) Utána elmegyünk a madridi kempinghez terepszemlére, majd indulunk az El Escorialhoz. Nem figyeltünk az útikönyvre, hétfőn szünnap a palotában is, az elesettek völgyében is. :o( Bevesszük magunkat a kempingbe, főzés, csacsogás, iszogatás. A „tili-toli” már jobban megy.

105. nap 2012. február 14.

Gábor a következő „Jean”, reggeli után indulás a palotába. Hószállingózás, majd hófúvás kísér minket. Bejárjuk a hatalmas palota nyitott részeit, aztán indulunk Segoviába. Esik a hó, fekete felhők jönnek-mennek. Nem merek felmenni az 1500-as hágóra, az alagúton rövidítünk. Messziről feltűnik egy templomtorony, később kiderül, hogy az Segovia. Mázlink van, eláll a hóesés, csak a hideg marad. Mire a városba érünk a nap is kisüt, megvilágítja a katedrálist. Közelítünk az Alcazarhoz, az is gyönyörű, és álmom is teljesül, az Alcasar lábánál van parkoló-alvóhely is. Gyalog megmásszuk a hegyet a csodapalotához, aztán a katedrálishoz és még süt a nap, mikor a római vízvezetékhez érünk. Boldogan cidrizünk és piros orrokkal csodáljuk a malter nélkül összerakott Aquaductot. Aztán császkálunk a városban, egyetlen bánatom, hogy nincsen kivilágítva semmi. Csigaházban csacsogás, vacsora, „tili-toli” és alvás.

106. nap 2012. február 15.

Ma is hideg van, elsétálok az Alcasar alatt a folyóvölgyben, a reflektorok röhögnek rajtam. Megyünk az 1000 m körüli fennsíkon Avilába. Bejárjuk a várfalon belüli látnivalókat. Dóra tud szerezni térképeket a hegyi látnivalókról, aztán megyünk tovább Salamancába. Kis keresés után remek parkolóhelyet találunk a folyó túloldalán kilátással a katedrálisra. Dóra az idegenvezető, megyünk városnézésre, katedrális, egyetem, kagylós ház, Plaza Mayor, Domonkos kolostor, kulcsár tornya. Közben Zsófinak SMS-t küldök (itt tanult spanyolul) és megtaláljuk az általa javasolt Valdor churreriát is. Kivilágítva is körbesétálunk, aztán bevágjuk a churrost, ettől megoldódik a vacsorakérdés is. Így este marad idő Szett-ezni is (társasjáték). A „tili-toli” már remekül megy!

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2012. febr. 23. 12:32

Szabó Évi

Örülök,hogy már nem vagy egyedül!További boldog együttlétet!

2012. febr. 22. 21:24

Réka

Jó Titeket látni. Látom, a Segoviai vízvezetéknél kellően ámuldoztatok (hogy Nagyapó is örüljön). Nehezen képzelem el a tili-tolit, de ha mondjátok, hogy működik, elhiszem. És persze jó érzés, hogy itt már én is jártam! Sok puszi

2012. febr. 21. 08:29

orsi

szép lányokkal vagy körülvéve Récus. Pusz

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás