RSS

Madrid felé

2012. február 19.

Megyek a Család elé Madridba.

100. nap 2012. február 9.

Fagyos ébredés a Sor folyó mellett. Alte de Chaoban sétálok egyet, itt csak sárga keretes házak vannak, nem tudom, a kéket miért nem szeretik. Marvao vára alatt megyek el, a vár vagy 800 m-el az út felett csücsül a sziklák szélén és figyel a határra. Aztán óriáskavicsos, parafás, olajfás úton megyek Caceresig. Ez már Spanyolország. Bringás városnézés a nagyon szépen megmaradt óvárosban. Kempinget is találok, saját fürdőszobával a placcomon. Éjszakába nyúló mosás és Netezés után úgy döntök, hogy maradok még egy napot.

101. nap 2012. február 10.

Általános rakodás, rendrakás, takarítás, közben a Nerbookról töltök a külső winyómra. Kicserélem a bringapedálomat, aztán nyiratkozás, fürdés, és már el is ment a nap.

102. nap 2012. február 11. Ákos szülinapi bulija otthon!

Délről kerülöm Cacerest, szép a napkeltében. Fennsíkon megyek, sziklák kandikálnak ki a sima terepből. Trujilló nagyon szép, vár, templomok, paloták, Cortez szobra a városban. Itt is bringázok, aztán indulok tovább. Belra feltűnnek a havas hegyek, a Sierra de Gara és a Gredos is. Oropezaban sétálok egyet a csöndes szombat délutánban. Talaverában nem szállok ki, viszont több boltban is sikertelenül keresek lámpát a kiégett helyett egy bevásárlóközpontban. Egy benzinkútnál alszom az autópályán.

103. nap 2012. február 12.

Kint -6,5 fok van! Megjött a tél ide is! Indulok Madridba felderíteni a terepet és szálláshelyet keresni. Úgy van ahogy számítottam: Parkolóházakba nem tudok bemenni, az utcák tele vannak parkoló autókkal, így a belvárosban kicsi az esély a megállásra. Végre a külvárosban meg tudok állni, megkajálok és gyalog indulok felderítésre. Találok is két alvóhelyet, így a délutáni időtöltés Alcala de Henares megtekintése. Aztán korán érkezek a reptérre, mert térképeket és információkat szeretnék gyűjteni. Nagy nehezen találok egy i-t és madridi információkkal felvértezve várom a kijáratnál a Családot. Dóra, Janka és Liza jelennek meg először az ajtóban, majd Gábor is előkerül. Ölelkezések, vigyorok, könnyek. Nincs terv, így megyünk az általam választott szálláshelyre. Csak én vagyok éhes, így hozott szendvicsek és spanyol italok a vacsora. Aztán megkezdjük a „”tili-toli”-nak keresztelt rakodást, hogy le tudjunk feküdni és a cuccainkban is lehessen turkálni. Mivel ennyien még nem aludtunk cuccostul a Csigaházban, nem egyszerű a feladat, de azért végzünk vele. A Lányok alszanak az alkovban, a Fiatalok a nagyágyon, én pedig az átalakított ebédlőben. A fűtést is hagyom és nyugovóra térünk.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás