RSS

Algarve

2012. január 31.

Átléptem Portugáliába, a rádióban a selypítős helyett susogós a hangnem.

83. nap 2012. január 23.

Kisétálok a partra, apály van, vagy 50-60 ember a vízben kosarakat húz, tán kagylókat szednek. Napkeltéig kagyló, csiga és kavicsgyűjtés. Aztán indulok Portugáliába. Gyönyörű híd íveli át a határt. Az első benyomás Castro Marim, szép várral, színes házakkal, camper parkolóval jó. Villa Real de Santo Antonio az 1755-ös földrengés után derékszögű utcahálóval épült újjá. Nekem nem tetszik. Monte Gordonál nagy dűnék, majd Taviránál sós mocsarak, só lepárlók. Bringás városnézés, nem sok örömmel.

84. nap 2012. január 24.   Janka 16 éves! Éltetlek!

Teljes apály van, itt nem kosarakkal, hanem fém pálcákkal böködnek a vízbe. Nem látom az eredményt. Megyek Faroba, de az eszem a gázon jár, meg mindenhol kérdezősködök kiürült palackom újratöltéséről. Erről a „Gáz van” című történet szól majd borozgatás mellett. Itt is bringázok, de a földrengés után itt sem sok minden maradt meg. De az utcák szerencsére megmaradtak girbe-gurbák. Ez a vidék tele van szállodával, alig tudok a parthoz jutni. Végül gyalog azért lemegyek, szép sziklás, öblös, sétányos. Találok egy parkolót szállásnak, újra lebattyogok sziklákat nézegetni.

85. nap 2012. január 25.

Ahogy világosodik, indulok Albufeirába. Andrea nem akar arra menni, mint én, rövidesen kiderül, hogy igaza van, több dombon épült a hatalmas üdülőváros. A halászfalut kéne megkeresnem. Megkerülöm a várost és a kikötőtől fel tudok gyalogolni. Szép városka hatalmas stranddal. Armaco de Pera mellett kajálok és sétálok a szép parti sziklák közt. Portimaiot kikerülöm, de a gáz projekt miatt visszamegyek. Lagosnál jó  camper parkolóból bringázok ki a Ponta de Piedade sziklacsúcshoz és ájuldozom a 100 m mély sziklacsúcsos, hidas, kutas szépséges természeti képződményeken. De jön az alkony, mennem kell vissza. Útközben Lagos bringás megtekintése. Este elhatározom, hogy holnap gyalog végigmegyek a parton.

86. nap 2012. január 26.

Korán ébredek, nézem a további útvonalakat, aztán szenyókat csinálok és világosodáskor indulok. Bringával bemegyek a város túlsó végére (közben napkelte) és onnan gyalogolok a sziklák tetején kitaposott ösvényeken. Minden sziklacsúcsra kimegyek, mindenhol új szépséget látok. Leginkább a víz által kimosott hidak, vagy kapuk és a fantasztikus kutak tetszenek. Utóbbiaknak az aljában persze ott locsog az óceán vize. Megint kimegyek a világítótoronyhoz, körbejárok mindent nyugisan. Visszafelé lemegyek az öblökbe 220 lépcsővel, de a parton az apály ellenére nem lehet végigmenni. Csodaszép volt. Hazafelé Lagos városnézés, majd napozás a Csigaház mellett és kis házimunka. Alig akaródzik bemenni, hogy a honlapot megírjam, nem is jön össze. Estefelé elmegyek egy közeli Mekibe és legalább a Donanát elküldöm. Ezt meg talán majd reggel.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás