RSS

Donana

2012. január 26.

Ismét a természet a főszereplő – ebben ritkán csalódik az ember!

80. nap 2012. január 20.

Általános Csigaház szerviz után indulok a helyi bevásárlóközpontba feltölteni a készleteket. Van egy Yisk is, bemegyek meleg paplant nézegetni. Erről aztán született egy történet!

Áthajtok Sevillán Italicába. Hatalmas római város lehetett, méreteiből és az amfiteátrum befogadóképességéből is látszik.  Sajna nem sok látnivaló maradt itt. Javarészét elvitték Sevillába még a középkorban (innen származó oszlopok tartják a katedrális körüli láncot), a  maradékot meg múzeumokba tették. Néhány szép mozaik van és a városról szóló információk. A Donana (a Guadalquivir deltájának nemzeti parkja) felé indulok. Először 10 km város, aztán 40 km olajfaültetvény, majd jönnek a pamacsos fenyők, végül a lápvidék. El Rocio meglepő városka egy zarándoktemplommal, ami kívül-belül hófehér, kivéve a barokk arany oltárt. A városka szerintem nem lakott, csak az idegenforgalom miatt laknak itt emberek, de a zarándoklat alatt benépesülnek a városok és tartományok által épített épületek. Az utcák nincsenek burkolva, sima homokon megy a forgalom. Ez épp jó a zarándok fogatoknak és lovasoknak. És ami lényeg, kiér ide a láp rengeteg gázlómadárral, flamingóval is. Lehet kukkolni őket. Meg is teszem nappal, alkonyatkor és sötétben is. A láp mellett alszom, gyönyörű csillagos az ég és a madarak éjjel sem kussolnak!

81. nap 2012. január 21.

Récehápogásra ébredek, lábujjhegyen kimegyek a félhomályba madár lesre. Elballagok a kerítés mellett, szarvasokat is látok a ködben. Még partközelben vannak a madarak, én kergetem be őket a víz felé. Élvezem a kócsagokat, megtapossák a sarat, azután turkálnak a csőrükkel. Jót sétálok a víz mellett és a fehér városban. Aztán Torre de la Higuera felé megyek, 30 km pamacsfenyő ismét. Kis óceánnézés, aztán a dünék mögött megyek nyugatnak. Elhagyom Andalúziát és belépek Huelvába. Végre találok egy parkolót, deszkajárdával a dünéken keresztül az óceánhoz. Tetszik a hely, ezért maradok és a régóta halogatott kerékcsere és rendrakás után (eddig téli gumikkal jöttem) ismét kimegyek az óceánhoz, most letérve a deszkajárdáról a dünék közé. A parton elkap a kagylógyűjtési szenvedély! Sötétben érek haza, nincsen közvilágítás, csak a csilalgok.

82. nap 2012. január 22.

Palos de la Frontera Kolumbusz és Magellán indulási helye kevés emlékkel és látnivalóval.  A Monasteria de la Ribadában meg valami zászlós autós fejes jött rendőri kísérettel, így zárva. Huelva nagyon ronda, elmegy a kedvem tőle és be sem megyek. El Portilnál kimegyek a partra, itt egy folyón jön föl a dagály miatt a víz. Rengeteg csónak van. Izla Cristina zsákváros sziget a mocsár után. Hatalmas strand, a bringás városnézés után itt is kagylót és csigát gyűjtök naplementéig. Motoros siklóernyősök produkálják magukat. Ügyesek!

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2012. jan. 29. 13:46

szasszon

Olyan szépek a képeid Réce,hogy ezekre a helyekre már el se kell mennem,mert lehet, hogy a fotókon szebb mint élőben! Szorgalmasan olvaslak és nézegetem! Puszi

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás