RSS

Sevilla

2012. január 20.

Kempingnyugalomban néztem meg Sevillát.

78. nap 2012. január 18.

10 körül indulok bringával Sevillába. Ez 15 km Dos Hermanasból a belvárosig. Hideg van, kesztyű, sapka, réteges öltözködés. Jó megvilágításban lefotózom az Ajuntamentot. Most látom, hogy csak egy része van gyönyörű barokkosan kifaragva, a végére nem maradt pénz, ott csak a nyers kövek vannak a homlokzaton. Megyek a Reales Alcázaresbe, azaz I. Péter 1364-ben építtetett palotájába, ami tök úgy néz ki, mint az Alhambra Granadában, mert granadai építészekkel csináltatta. Röviden: Gyönyörű!! Nem győzöm csodálni. Gyönyörű a kert is, de többször visszamegyek a palotába. Utána gyalog csalinkázok a Santa Cruzban (Zsidónegyed sikátorokkal), ez is nagyon szép. Elmegyek a Casa de Pilatosba, ez is mudejar stílusú földszint és az emelet végre be van rendezve családi rezidenciának. Ez is csodaszép. Vissza a bringához a zegzugos Santa Cruzon át, aztán bringázás Dos Hermanasa. Vásárlás, újabb remények a zár pótlására. Fürdés és vacsi után netezés.

79. nap 2012. január 19.

Reggel még egy üresjáratot teszek zárügyben sikertelenül. 11 körül indulok, a nagy hídnál lemegyek a folyóhoz, találok egy háromárbócost, aztán elmegyek a Triánába (ez a cigány negyed), majd körbejárom a Plaza de Torost és az egyetemet (ez régen dohánygyár volt 10000 csajszi csinálta a cigit – itt dolgozott Bizet Carmenje is). Innen átbringázok a városon észak felé a Parlamentig. Nagyon egyszerű épület – a cigigyár csicsásabb. Itt van a régi arab városfal (ez meg olyan, minta a beton, kavicsból öntve. Tovább csalinkázok és találok egy modern épületet (vagy térplasztikát, napozólépcsőt) ami még a mostani térképen sincs rajta. Alatta üvegbe burkolva római emlékek, fent kilátó. Megint a Santa Cruzban tekergek, majd búcsú a katedrálistól, Sevillától és haza. Vásárlás, takarítás, fürdés, vacsi, írogatás.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2012. jan. 22. 12:36

zsuzsa

Szia Te világjáró! Vasárnap van, Nagyival nézzük a gyönyörü kéopeket! Puszi, további jó utat! Nagyi, Zsuzsa

2012. jan. 21. 21:06

Inota

Nem tudom ki az az Orsi, de gondolom ez a megszólítás, hogy Récusom... Azt sem tudom te ki vagy récusom, de nekem nem Szicilia jut eszembe, mint puszOrsinak, hanem Kőbánya-Alsó meg Inota! Volt egy ilyen csokoládészelet is - imádtam! Még nem olvastalak soha, de időnként rádcuppanok ezentúl! Egy receptet kerestem és a te honlapodat dobta ki a google... Nagy vagy Récusom,

Pusz

2012. jan. 20. 15:49

Orsi

Récusom!
Ahogy nézem a fotokat, nagyon sokszor Szicilia jut eszembe. Sok a hasonloság az épitészeti stilusokban.
Pusz

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás