RSS

Gibraltár

2012. január 13.

Ráfordultam az Óceánra!

71. nap 2012. január 11.

Korán indulok Gibraltár felé. Megint a biztonságos parkolás foglalkoztat, végül La Lineában Carefour parkolóban állok meg és bringával megyek a Sziklához. Itt még rendes határ van, kérik az angolok a személyimet. Aztán kicsit röhejes, mert az út keresztben átvezet a repülőtér leszállósávján. Aztán igazi Anglia jön, bár spanyolul is hallani beszélgetést. Végigmegyek a Main Streeten, igazi bevásárló utca, mint Andorrában, minden sokkal olcsóbb, bár kicsit megtéveszt, hogy az árak Ł-ban vannak kiírva. Mindenütt erődítések, ástyák, ágyúállások. Kibringázok a félsziget végére, az Európa Ponthoz. Közben a frissen olvasott történelmi eseményeken morfondírozok. A hős védelmen gondolkozom, mikor a gaz spanyolok megtámadták Gibraltárt és az Angol hazafiak hősiesen megvédték a támadóktól. Ezt az ideológiát! Spanyolország déli csücskét védik az angolok a spanyoloktól!! Persze szemben Ceutában ugyanez a helyzet, Afrika északi csücske a spanyoloké! Politika? Stratégia? Ideológia? A szél baromira fúj, nagy felhők gomolyognak. Afrika fátyolosan látszik, Ceuta sziklája és a hegyek. Hajók jönnek-mennek a szoroson. Visszabringázok a felvonóhoz és felmegyek a majom sziklákhoz. Jópofák a majmok, mintha állatkertben lennék. Elslattyogok a déli sziklához, megnézem a nagyágyút és a hozzá tartozó földalatti energia központot. Lemegyek a városba, eszem egy fish&chipset, ezt nagyon megszerettem Britanniában. Miért nincs valami hasonlójuk a spanyoloknak? A reptér spanyol oldalán a Szikla alatt van egy nagy parkoló, ott alszom.

72. nap 2012. január 12.

Reménykedem napkeltében, de a felhőket erős szél hajtja, így ez elmarad. Mára nem terveztem mást, csak elérni az Óceánt és általános szervízelést egy kempingben. Tarifáig az út nagyon látványos, végig rálátással Afrikára. Bevásárlok és az óceán partján rögtön az első kemping mindent tud, amire szükségem van. Kaja után berakom a mosást, egyszerre két mosógépet is megrakok, aztán felmegyek a netre. Ki-kimegyek az óceán partra, nagy homokos strand van és most is nyomatják a windsurfösök. Aztán szárítógép, ruhahajtogatás, nyiratkozás, fürdés és megint netezés. Nagy a szél továbbra is, egész éjjel lököd és kis eső is jön hajnalban.

73. nap 2012. január 13.

Kezd szakadozni a felhő, és a szél is enyhült. A további útvonalat tervezgetem, aztán kisüt a nap és bebringázok Tarifára. Szép kisváros kikötővel, várral, sikátorokkal és persze rálátással a szorosra és Afrikára. Nézegetem a hajóforgalmat, kimegyek a sziget tövébe, ahol kite-surfösök száguldoznak. Kifut egy szárnyashajó Tanger felé. Aztán visszabringázok a kempingbe és a Csigaháznak is megadom a magáét, szépen lemosom. Főzök és kijárok a partra, aztán nagyot kajálok és megint itt ülök a számítógép mellett.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás