RSS

Malaga

2012. január 12.

Körbejárom a Sierra Nevadát és ismét meleg tengeri tájakra gurulok.

63. nap 2012. január 3.

Megint mínusz van reggel, ezért befűtök és befejezem a számítógépezést, majd elküldöm a kemping WiFi-jén. Dél felé indulok, majd kelet felé fordulok az Apujjarasba. Ez a Sierra Nevada déli lejtőjén elterülő vidék, amiről sok szépet írnak az útikönyvek. Be kell vallanom, hogy az egész hegyben nagyot csalódtam (igazából egy jó magas domb) beleértve ezt a vidéket is. Azért bejártam a három leginkább dicsért várost: Pampaneirát, Bubiont és Capileirát, utóbbiból egy gyalogtúrát is tettem a Mulhacén patak völgyében. A hegyoldalban aludtam 1200 m magasan, rálátással a három városra és a Mulhacén és Pico de Veleta csúcsokra.

64. nap 2012. január 4.

Meleg volt az éjszaka, talán a déli lejtő miatt. Megyek tovább Trevelesbe, ami sonkájáról nevezetes, meg ez  Spanyolország legmagasabban fekvő (1480 m) városa. Bejárom a legtetejéig, túraútvonalat is keresgélek, de nem olyan szép a táj, hogy érdemes lenne nagy gyaloglásba vágni. Úgy döntöttem, hogy nem megyek végig az Apujjarason, hanem átvágok a szemközti hegyen és lemegyek a tengerhez. Innen még szép kilátás volt az egész Nevadára, aztán fóliasátrak tömkelege közt leértem a tengerre. Itt is mindent beborítanak a fóliasátrak. Egy szép parti részen megállok kávézni, de annyira megtetszik, hogy kiülök a partra olvasni és itt is maradok éjjelre. Mivel tiszta déli fekvésű a partrész, napnyugta és napkelte is volt.

65. nap 2012. január 5.

Tovább megyek a parton, Almucenarban állok meg. Bringás városnézés mór várral, szép sziklákkal, sikátoros fehér városrésszel, római emlékekkel és piaccal, ahol szembenézek néhány ártalmatlanított szörnyeteggel is. Neriában gyalog indulok sétára, nagy a forgalom a szép napsütésben. Újabb csalódás, a fellengzősen „Balcon de Europa” csak egy normál tengerre néző terasz. Minden városkában nagy készülődés van, rendőrök mindenhol. Ezért igyekszem városi szálláshelyet keresni, amit Torre del Marban meg is találok. Megyek a városba és valóban óriási felhajtással karnevál van, feldíszített kocsikon jelmezes felnőttek és gyerekek cukorkát, konfettit és szerpentint dobálnak a  nézelődőknek. A gyerekek zacskószám gyűjtik a cukrot a szülők segítségével. A menet végigvonul a városon egy téren felállított színpadig, de ezt már nem várom ki. Szép csillagos az ég, kellemes az éjszaka.

66. nap 2012. január 6. Munkaszünet

Tengerparti séta után indulok Malagába. Nagyváros lévén, megint aggódom a biztonságos parkolás miatt, ráadásul az éjszakát is itt szeretném tölteni. 5 km-re a központtól tengerparti kisházak közti utcában találom meg. Bringán megyek, először a kikötőbe, aztán csak csalinkázok a városban, aztán megyek a katedrálisba, a Picasso múzeumba és a mór várba. Utána megint csak császkálok a napsütésben. 5 körül érek haza, és az egész környék megtelt. Minden kocsma dugig van, a gyerekek próbálgatják ma megkapott ajándékaikat, szóval nagy a népünnepély. Én is átöltözöm és sétára indulok, de ahogy megy le a nap, a spanyolok cihelődnek, a kocsmák pakolnak, takarítanak és bezárnak. Mire lemegy a nap, vége a karácsonynak.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás