RSS

Guadix

2011. december 31.

Pár nap helyben járás után folytattam utamat Andalúziában.

55. nap 2011. december 26.

A kellemes karácsony után összepakoltam a dolgaimat és magabiztosan indítottam a Csigaházat. Lebecsültem azonban kis Netbookom áramfelvételét és ezért a Csigaház csak morgott és kattogtak a relék. Ráadásul szeles, felhős, esős volt az idő. Kis gondolkodás után  elindultam a többi lakóautóstól generátort kérni. Nem volt egyszerű, de végül is két óráig nyomattam bele a naftát – semmi. Egy angol segítőkészen rám állt bikázni – semmi. Egy másik angolnak volt egy mozgó szervizes telefonszáma, holnapután tud jönni. Ebben maradtunk. 3 óra van, új tervet csinálok. Találok egy Wifis kocsmát, úgyhogy megvan a program. Kellemes tapaszolás közben elküldöm az aktuális dolgokat és megnézem a bankügyeimet. Este rizses lecsót főzök, közben rágódom az akksi lemerülésének okain és a jövőbeli védekezésen. Holnapra egy nagyobb bringatúrát tervezek.

56. nap 2011. december 27.

Kelés után kicsit várok a meleg napsugarakra és elindulok kelet felé a tengerparton bringával. Kellemes sziklás parton megyek, valami régi ipari épületek nyomai látszanak a hegyen, de nem tudom megfejteni, mi lehet az. A kemény kőzet homokkőbe megy át, szép szélfútta sziklákat látok. 30 km után visszafordulok. Fürdés után boltolok és megint tapasszal segített netezést végzek.

57. nap 2011. december 28.

Várom a szerelőt, közben bringámat tartom karban, olvasok, nézelődök a parton. Egy kis kócsag incselkedik velem a közelben. Egy svéd előkapja a műszerét és azt jósolja, hogy az egyik akksicellám tönkrement. Eggykor kopog az angol, csak holnap reggel jön a szerelő! Manana! Dühítő spanyol szó. Már nemigen lehet elindulni sehová. Wc-t ürítek, ivóvizet veszek, bringázgatok és olvasok.

58. nap 2011. december 29.

9 körül megjön a szerelő, mér, próbál, rábikáz és indul a Csigaház!!!! Berreg vagy 40 percig, akkor lekapcsolja és újraindít. Indul. Magabiztosan kijelenti, hogy az akksi jó, mehetek nyugodtan. 40 €. Kő elgörög, összerakodok, én is újra indítok, nekem is megy. Búcsúzom a szerelőtől, az angoltól, indulok Almeriába. Carbonaresig a tengerparton megyek (biztonság kedvéért csak lejtőn állok meg), aztán megkerülve a Sierra de Gatát legurulok Almeriába. A parti sétányon parkolok és bringával nézem meg a várost. Fő látványosság a mór eredetű vár és a majdnem vár kinézetű katedrális 6 bástyatoronnyal. Útközben cigány/szegénynegyeden megyek át a vár alatt. Az egyik sugárúton nagy kirakodóvásár, kellemes naplemente és egy zaklatott éjszaka, mert nagy a forgalom.

59. nap 2011. december 30.

Indulok a hegyek felé a Sierra del Gádor és Alhamilla közt Tabernas felé. A könyv szerint itt van Európa egyetlen sivatagja és ezt Sergio Leone ki is használta és több helyszínen itt forgatta a vadnyugati filmjeit. Mini Hollywoodban megállok, de sokallom a 20 €-t és nincs is annyi időm, hogy lovas produkciókat és állatkertet nézzek. Helyette megkerülöm a komplexumot, felmegyek egy sótól kivert dombra, fülelek a csörgőkígyókra, végigballagok egy kiszáradt folyómederben. Megyek tovább a sivatagban, ahol valóban csak fű terem, az is sárga most is. La Calahorrában egy zömök vár mellett felmegyek a Sierra Nevadán átmenő utat megszemlélni. Itt már havasak a hegyek, de csalódtam mert nem csúcsosak, „csak” magasabbak mint a környezők. Az út jó, de úgy döntök, hogy nem erre megyek, hanem Granada felé. Guadixban állok meg, nyugisan megnézem a várost, a katedrálist, az Alcazabát és a különleges barlanglakásokat. Egy egész városrész épült a laza sziklába vájt és a homlokzaton szép fehér fallal lezárt barlanglakásokból. Nagyon érdekes. Van közte sok szegényes, de igényes, szép ház is. Jellemzően a dombokból kiállnak a kémények. Nagy kört sétáltam, bekajálok és esti sétára indulok. Nagy a vásárlókedv, ebből arra következtetek, hogy még nem jött meg a Jézuska. Zsófitól megtudom, hogy majd január 6-án. Éjjel dög hideg van! 900 m magasan vagyunk! Reggel 6-kor beindul a boylert védő fűtési automatika. Ilyen még nem volt!

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás