RSS

Karácsony

2011. december 26.

A Karácsonyt az Andalúz tengerparton töltöttem

53. nap 2011. december 24. Szenteste

Korán ébredtem, úgyhogy kicsit átrendeztem a napi tervemet, feltettem főni a krumplisalátához való kiflikrumplit, megkávéztam, meghámoztam a  krumplit, letettem hűlni és megcsináltam a karácsonyi dekorációt.  Közben az ablakból figyelemmel kísértem a napfelkeltét, majd kimentem a partra sétálni. Tegnap a pára miatt nem láttam a hegyeket, de most körbenézve megpillantottam a Sierra Gata lábánál a partszakasz nevezetességét Mojacart. Ez is hófehér városka egy meredek hegyet borít be házaival. Noha nem terveztem, mára elmenetelt, de jó volt a derekam, így összeraktam a krumplisalit a hagymával, leszedtem a bringát és  a tengerparton eltekertem Garruchába és Mojacarba. Bejártam a városkát, hazatekertem, elmentem boltba, kitakarítottam, megfürödtem és megkezdtem az ünnepet. Kornél pálinkájával indítottam, a dekoráció mellé megterítettem és megfőztem a gombalevest (zacskós+friss gomba). Mire elfogyasztottam, besötétedett, ezért meggyújtottam a gyertyákat. Gondoltam a hazaiakra és SMS-eket küldözgettem, olvasgattam a válaszokat. Közben az előttem lévő tengerszakaszra beúszott egy hatalmas teherhajó szépen kivilágítva, mint egy karácsonyfa. Innen már folyamatosan sütöttem és ettem pukkadásig. Rántott hal, sült csirkeszárny és fűszeres sült krumpli volt a menü Cannonau szardíniai borral. Nem is bírtam vele, leves, csirkeszárny és krumplisal maradt másnapra. Persze ez nem ér fel a győri családi menüvel, de Nővérem azt ígéri, hogy majd pótolja, ha hazamentem! :o) Kissé elpilledtem, ezért lekapcsoltam a villanyt és a gyertyafénynél elcsukló hangon elénekeltem a szokásos Mennyből az angyalt és Kiskarácsonyt. Aztán elmélkedtem kicsit a nappal kapcsolatos témákról. Még benyomtam egy kis gyümölcsöt és csokikat, aztán olvastam az ágyban néha kinézve az ablakon a „karácsonyfámra”.

54. nap 2011. december 25.  Karácsony

Sötétben ébredtem, az ágyból néztem a „karácsonyfámat” és a napfelkeltét. Mára ejtőzést terveztem, így lustálkodtam még. Aztán kávézás közben a fotókat rendezgettem, és Andalúziáról olvasgattam. Az ebédem a gombaleves maradéka volt, jól is laktam vele, a többit majd este eszem meg. Lófráltam egyet a tengerparton,megerősödött a hullámzás, ami megunhatatlan. Ráadásul kavicsokat is gyűjtögettem, erről sem tudok leszokni. Most mindenfélét irkálok, amit a következő netezésnél küldök el. A nap hátralévő részében pedig a további útitervet fogom csinálni.

Feltettem néhány fotót az elmúlt napokból, ami a Spanyol karácsonyi hangulatot mutatja.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2011. dec. 30. 20:41

Frici

Szevasz Réce! Mi van veled, mennék utánad busssssssszal! Itt buszozok a Vértesben, sok az utasom! Mind be vannak bassssszva, csak a sofőr részeg! Friccccccantó

2011. dec. 30. 20:35

Gera

Szevasz Réce! Én vagyok a Gera, a Plutó huga! Mi a fasz van a zárral én sem értem, pedig otthon vagyok a témában! Ha rosszul fogalmazok, tudd be Kornélnak, aki itat borral! Szia: Gera

2011. dec. 28. 21:35

ELZETT HUNGARY

Mi is folyamatosab olvasunk Téged kedves ZOLTÁN és azon töri a fejéta brigádunk hogyan tudnánk segíteni a zárproblémádon. Mi ment tönkre tulajdonképpen a zárban? A stifferstücli vagy a brunkerstercli? Mind a kettő van a gyárban és tudnánk is küldeni post restante, ha gondolod, csak akkor ki kellene írni az autóra, hogy SPONSORATED ELZETT! Na most akkor mi legyen? A brigád nevében: Végh Béla

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás