RSS

Murcia

2011. december 20.

Egy derékbecsípődés megállított egy kicsit.

45. nap 2011. december 16.

Tengerparti sétával indítok, a kelő nap szépen megvilágítja Alicantét és egy lassan kikötő hatalmas hajót. Elche az első megálló, de kivételesen nem a várost nézem meg, hanem egy El Corte Englese nagyáruházban zárat keresek. Közben a sonkaosztályon tanúja vagyok egy egész sonka rituális megnyitásának és kóstolásának. Murcia irányában megyek tovább, izgi a táj, mert igazából síkság, de fura sziklák és hegyek állnak ki belőle. Orihuelában sétálok és vásárolok (zár nincs),de már szállást is keresek. Van Wifi, meg uszoda is. A netezés mellett döntök, miközben hatalmas szélvihar támad. Ez a Csigaházban mindig nagyon izgi, mert remekül ringatja. Azért szállásnak szélcsendesebb helyet keresek. Éjjel többször elered az eső is, ami itt asszem ritkaság.

46. nap 2011. december 17.

Korán indulok, felhős időben. Murciában bringázok. A katedrális és a modernista Casino a fő látnivaló, de klassz a város is, nagyon mozgalmas, vásárok, ajándékgyűjtések, arab negyed és rengeteg koldus minden forgalmas helyen. Tán a szombat vagy a karácsony közeledte miatt. Itt a „Betlehem” nem csak a Szent Családot, hanem az egész várost mutatja.

Délnek fordulok a Mar Menor irányába (ez egy földnyelvvel elzárt belső tenger, ami 3-4 fokkal melegebb a Földközinél. A földnyelven végig szállodák. Los Alcasares után találok egy tengerparti szállást.

47. nap 2011. december 18.

Gyönyörű az idő, megyek a földnyelv csücskéhez és egy bringázást tervezek Cabo de Palos felé. Éjjelre is alkalmas parkolást keresek La Mangában, szépek a hullámok is, tán végre kipróbálhatom a bringa után a deszkámat is. Közben találok Wifit is, elküldöm a lemaradt fotókat és megnézem a pénzügyeimet is. Közben egy ártatlan fordulástól bekattan a derekam! Karót nyelve keresek egy parti helyet és lefekszem pihizni. Sajna nem javul a derekam, nyögve teszek. Veszek, olvasok, ez a legértelmesebb tennivaló. Szerencsére jó a hely, 50 m-re vagyok a tengertől és a világítótornyot is látom a Csigaházból.

48. nap 2011. december 19.

Szemből kel a nap, de a derekam miatt nem megyek ki megnézni. Visszaalszom, későn kelek. Fűtök egy kicsit, a derekam nem jobb. Kiülök az anyósülésbe olvasni. A nap szépen süt, a pimasz tenger gyönyörűen hullámzik, mintha dühíteni akarna. Kiolvasom a könyvemet aztán kimegyek a Csigaházból. Mintha kicsit jobb lenne. Ücsörgök a napsütésben, aztán visszamegyek kajálni. Közben újabb nyekk, rosszabb, mint az előző. Lefekszem, új könyvet olvasok, közben el is szunyózok. Délután sem jobb a helyzet, előveszem a gyógyszereimet, veszek be tablettát, meg kenegetek is. Holnapra meglátom. Este letöltöm a fotókat, írom a honlapot, meg zenéket rendezek a sípra.

49. nap 2011. december 20.

Reggel még elég csóreszül voltam, de azért kiültem a vezetőfülkébe napfelkeltét nézni, aztán meg olvasni. Délben már tudtam annyira mozogni, hogy eltotyogtam a boltba, aztán kaja után egyenes derékkal kiautóztam a földnyelv végéig, ahová bringázni akartam. Most idegurultam a netező helyhez, délután még pihizek, holnap meg remélem elindulok Cartagenába.

Most már karácsonyig nemigen keresek netezést, úgyhogy minden drága rokonomnak, kedves barátomnak és ismerősömnek BOLDOGSÁGOS KARÁCSONYI NAPOKAT kívánok!!

Ahogy itt mondják:

 

                      FELIZ   NAVIDAD!

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2011. dec. 22. 14:12

réka, kata, gáspár, áron

Kata azt üzeni, hogy jöjjél karácsonyra, és veszek neked virágot. Az utolsó karácsonyon azért csak fogsz jönni!
Áron: O:) ez egy angyal smiley, bódog karácsonyt O:)
Gáspár: boldog karácsonyt NAGYapó

2011. dec. 20. 18:59

orsi

Récusom!
A betlehem melletti templom engem a cataniai tamplomra emlékeztet.
Pusz

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás