RSS

Costa Blanca

2011. december 16.

Újabb fekete pont, ezúttal Altea-nak, de nem tudtak bejönni a Csigaházba, csak szétcseszték az ajtózárat.

FELIZ NAVIDAD!

 

41. nap 2011. december 12.

A dünék mögül ismét napfelkeltére indulok, majd indulok tovább, Gandiába. A parton kávézok, sétálok,és mivel Wifi is van, megírom és elküldöm a restanciámat. Ezzel jól el is megy az idő, ezért Gandia bringás megtekintése után már szállást kell keresnem. Meg-megállok a partokon, jó nagy a szél és a hullámzás is erősödik. Végül Denia kikötői parkolójában állok meg, séta a kikötőben, vásárlás, vacsi és olvasás az ágyban.

42. nap 2011. december 13. Fekete nap!!!!

Megint napkeltével indítok, aztán beballagok a városba, várnézés, városnézés. A kikötőben kíváncsiságból megkérdezem, mennyi a hajójegy Csigaházzal együtt Palma de Mallorcaba? 700 €!!! Egy kóbor gondolat még felvillan bennem, hogy bringával megyek, de aztán kijózanodom. Szép szerpentinen meredek hegyek közt megyek Xabiába. Parkoló keresés közben beragadok a szűk utcákba, így egy hölgy integet ki a tolatásokból. Szép városka a hegyen. A kikötőben visszapillantok előző nap csodált Cabo de San Antónióra, aztán újabb szerpentinen Morairába. Innen már látszik a partszakasz nevezetessége a vízből ágaskodó sziklaszirt a Penial d’Ifac. Sajna szembe süt a lemenő nap, ezért a lovak közé csapok, hogy a nyugati oldalról is elkapjam. Közben gyönyörködöm a nyaralókban, mert itt nem engedélyezték a felhőkarcolókat, csak alacsony házakat. Egészen a szikla tövéig, ott már meredeznek az égnek. A szikla gyönyörű, gondoltam, másnap még visszajövök megmászni. Újabb szerpentinekről fotózás a lemenő nap fényében, aztán Alteában is megálló keresés. Csak a kikötő végén van hely, végiggyalogolok a gáton még gyönyörködni a sziklában és a városban. Visszatérve a Csigaházhoz egy kocsi áll mellette és benne két srác, és még kettő sietve beszáll és elhúznak. Öt másodperc múlva rájövök, hogy a betörők voltak. Megzavartam őket, talán ezért nem volt idejük kitépni a zárat az ajtóból. Káromkodás, nem tudom nyitni az ajtót, beszállok a vezetőülésnél, nézek körül, persze minden megvan, „csak” a zár ment tönkre, de belülről működik. Káromkodva húzok tovább, Benidorm felhőkarcolóit látom a félsötétben, aztán Villajoyosaban találok kényszerhelyet a sötétben. Dühöngök, elsősorban amiatt, hogy már a kisebb városokban sem bízhatok!

43. nap 2011. december 14.

A szomszéd kutya, meg a betörési kísérlet miatt pocsékul alszom. Benidorm nagyváros, forgalmas üdülőhely, csak egy autós nézelődést kockáztatok meg. A sok felhőkarcoló és a rongyrázás  amúgy sem lelkesít. Aztán megyek fel a hegyek felé egy szárazföldi kanyarra. Agy Brikonál megállok, szétszedem a zárat, lefotózom, lemérem, hogy tudjak venni helyette. Persze a Brikoban nincs, de még zégerfogó sem, ami viszont kéne. Megyek felfelé a szép hegyek közt a Guadalest folyó völgyében Guadalest falucskáig. Egy vér van itt a szikla tetején, a faluba csak a sziklába vágott alagúton lehet bejutni, mindenhol másutt függőlegesek a falak. Csodaszép a szikla is, a kastély is szépen berendezve és a környező hegyek is szépek. A várfokán várom meg a naplementét, aztán legurulok a vár alá éjszakára. Szép holdsütés, csillagok és teljes kivilágítás. Nyugis éjszaka.

44. nap 2011. december 15.

Völgyben vagyok, nincsen napocska, ezért indulok fel a 950 m magas hágó felé. Szépek a hegyek, a gerincen függőleges sziklákkal. Legurulok Alcoiba, ez egy iparváros több dombon izgalmas viaduktokon cikázok, csak megállni nem tudok (ilyenkor mindig bele kell kalkulálni, hogy persze parkolóház van dögivel, de 2,20 magas!), viszont nem olyan szép, hogy megérné visszabringázni. Megyek tovább Alicante felé, megint gyönyörű szerpentinen, az 1020 m magas hágón Camino de Compostella kereszteződéssel és csodés kilátású szállással. Baktatok az úton egy órácskát és Zsófi jár a fejemben. Alicante előtt lemegyek a partra biztonsági parkolót keresni, de a városban is találok egy remek forgalmas helyet, így bringára ülök és megnézem a várost és a kikötőt. A várba nem megyek fel, olyan magasan van és kezd lemenni a nap is. Húzok tovább és az első helyen lemegyek a partra. Éppen még a lemenő vöröslésben látom a fel-le szálló repcsiket és a kivilágított várost.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás