RSS

Terueltől a tengerig

2011. december 08.

A hideg hegyek után újra a tengerparton melegszem.

33. nap 2011. december 4.

Morellából nyugat felé indulok, igazi kopár hegyek közt. Ezek nem tűnnek hegyeknek, mert az út 1000, a városok 1300, a hágók 1600 m magasan vannak és a hegycsúcs is csak 1700 m. Szóval hegyvidéki dimbesdomb. Település alig van, Forcall, Mirambel és Cantavieja a megállók. Igazi csöndes kisvárosok nagy nyugival, várakkal,  múltidéző házakkal. Jókat lófrálok bennük. Egy jó történet is született az ereszekről. Északról érintem a Sierra de Gúdárt. „Legurulok” Teruelbe ez csak 960 m-en van. Gyalogos séta a megkapó városban. Magas dombokra épült és ezért nincs egyenes terep és sok a viadukt. Nagyon tetszik. A könyv szerint ez a város a leggazdagabb mudejar stílusú épületekben (az itt ragadt mórok stílusa volt). Tényleg nagyon szépek és még mudejar fesztivált is csinálnak. Itt alszom, de még zuhanyozás után egy esti sétát is teszek. Szépen ki van világítva.

34. nap 2011. december 5. Geri ma áll munkába Németországban.

Jó hideg éjszaka volt, reggel frissen indulok, hogy útközben a napfelkeltét meglássam. Sikerül. Megyek délnek a tengerpart felé. Mora de Rubielos, aztán Rubielos de Mora (ezek egymás melletti városok) megtekintése, itt is a mesteri ereszek és tetőteraszok a sztárok. Aztán áthágózok a Mijares folyó völgyébe. Itt már szép és meredek hegyek vannak. Ahogy a folyó megy le, az én magasságom is egyre csökken, a hőmérséklet meg emelkedik. Egy gyalogséta a folyó szurdokjánál egy duzzasztógát után (erről is lett egy történet), aztán egy természetes gyógyforrás tavacskája egy szakadék alatt. Szép a völgy, a végénél Onda az éjszakai szállásom.

35. nap 2011. december 6.      Gazdag Mikulást mindenkinek!!!

Délelőtt egy természettudományi múzeumot nézek meg, az ásványoktól kövületeken keresztül rengeteg növényt és állatot gyűjtöttek össze és állítottak ki. Nagyon érdekes volt. Aztán átgurulok a nem tetszetős Castello de la Plana-n és a kikötője (el Grau de Castello) mellett gyönyörű pálmaligetes szállást találok. Ez már a Costa del Azahar, annak is a Gurungu strandszakasza. Bringázok egyet Benicassimig. 10 km jobbra homokstrand, balra szállodasor. Nem az én világom, de  szerencsére a háttér szép csipkés hegylánc. A parkban rengetegen vannak a szép időben. Sajna a hullámzás gyenge.

36. nap 2011. december 7.

Kávával a kezemben napfelkelte séta után pihenő/munkanapot tartok. Megjavítom a konyhaajtó pántját, kicserélem a törött ablakot a kevésbé töröttel, rendet rakok  a szekrényekben és  a csomagtartóban, takarítok, nyiratkozom, zuhanyozom, és még jut idő egy bringázásra a másik irányban is. Mosoda is van, de csak holnap délutánig vállalják, így még egy éjszakát maradok és holnap elküldöm az eddigi irományokat is.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2011. dec. 12. 13:50

LiLa

na, most billentem át SI-be...
(sárga irigység!)

2011. dec. 11. 20:24

jm

Sikeredes rossz volt Zoltan! De nem nincs ring up igy gondolva nem jottel derbyt nezni Madrid! Megfuckingoltak a katalanok bennunk mert I think bikaarc volt a biro! Messit nem allitotta ki, Christianonak meg nem volt napja. Ha Madridban walking hivod my handy es beszelunk. Ne szurkolodj katalant mind egy big getzi! Mourinho

2011. dec. 09. 15:29

jm

Ajanlok Zoltan neked programma nagy kivalo: szombatra este elverjuk fuckingra a katalanok buszke segget a Barcelona fiait az El Classico football galan. Gyere oda, hivatkozz ram free ticket!
Jose Murinho

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás