RSS

Irány a Földközi -tenger

2011. november 22.

A csodaszép napsütéses időjárás elmúlt, megyek a tengerpartra.

18. nap 2011. november 19.  Erzsébet nap, Édesanyám névnapja! Éltetlek!

A kényszeralvás 1480 m magasan volt, de felkészültem a hidegre és nem is fáztam. Ahogy kivilágosodott, körülnéztem, még szikráztak a hegycsúcsok, elindultam visszafelé és a tengerpart felé. Burg Madam és Puigcerda után felmegyek még egy kisebb hágóra (1010 m) is, de itt már nem látszanak a hófödte magaslatok. Rippolban megállok délután, jó szállás van. Bejárom a városkát, aztán kajálok, írok és este elindulok Netet keresni. Sikerül is, de nem használhatom az én gépemet, röhögve keresgélem a kopott billentyűkön a megfelelőt. De végül sikerül mindet elküldenem. Mire kijövök esik az eső. Nem hoztam esernyőt, így jól elázom mire hazaérek. Szárítkozás, olvasás.

19. nap 2011. november 20. Réka szülinapja! Téged is éltetlek!

Sokáig lustálkodás, aztán indulás Gironába. Útközben Besaluban megcsodálom a gyönyörű hidat és lófrálok a hangulatos kisvárosban. Gironában belvárosi parkolás után nekiindulok a sok látnivalónak. Gyönyörű katedrális és óváros, hatalmas vár. Épp az egyik bástyán kap el a zápor. Hiába az esernyő, marhaság menni. Szerencsére hamarosan enyhül, múzeumba kéne menni, de újabb záporhullám jön, beszorulok az árkádok alá. Közben beesteledik, de csak a fél várost láttam.

20. nap 2011. november 21.

Folytatom a városnézést, jól körbejárok mindent, az alkonyi látnivalókat is újra felkeresem. Dél van,mire hazaérek, megebédelek és indulok Llort de Marba (kb 40 éve voltam ott). St Feliu de Guixols-nál érem el a tengert, lakóautós parkolóban állok meg, gyalog indulok tengernézőbe. Szép homokos strand, két végén klassz sziklákat csapkodnak a hullámok. Gyönyörködöm kicsit, de nyitnom kell az esernyőt, bevásárolok és hazamegyek. Addigra már zuhog és igazi nyári zápor kerekedik villámlással, dörgéssel. Mivel itt van víz, WC ürítés és Wifi is, maradok éjjelre. Lecsót főzök, és olvasgatom Barcelonát, az nagy falat lesz. Az eső hol csendesül, hol feltámad. Kilátástalannak tűnik. De az éjszaka kellemes az esőben egy fügefa alatt.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2011. nov. 25. 15:41

Sussie

Kedves Zoli! Én is csaj vagyok, rámszakadt egy kis örökség és te juttatad eszembe, hogy mi is lehetne a cél a pénz okos elköltésében! Olvaslak és egyre nagyobb a kedvem, akár veled is egy kicsit, hogy parxit szerezzek. Orvos vagyok, talán még egy kis biztonságot is nyújtanék. Egyelőre figyellek, aztán belecsapok én is! Sussie

2011. nov. 24. 22:50

DITTE

KEDVES ZOLTÁN

BEÍRTAM A VÁGYAMAT A GOOGLE KERESŐBE,TUDNI AKARTAM,HOGY VAN-E MÉG ILYEN ŐRÜLT,MINT ÉN ?
UGYANEZ A TERVEM CSAK VILÁG-SZINTEN. AMÚGY NŐ VAGYOK ÉS MÉG ELÉGGÉ MESSZE A NYUGDÍJTÓL...
A FELKÉSZÜLÉST TAVASZRA TERVEZEM,AZ INDULÁST NYÁR VÉGÉN.
ADDIG IS OLVASOM A TÖRTÉNETEKET,HOGY TANULJAK.
SOK.SOK ÖRÖMTELI ÉLMÉNYT KÍVÁNOK..

KÖSZÖNÖM : DITTE

2011. nov. 22. 20:17

Simi

Hali Bátyó!))
Megnéztelek kicsit és olvasgattalak is, jól érzed magad az lényeg.Képzeld a Cetkával dolgozom együtt Rooflite ügyekben.Ithon megvagyunk kicsit hideg van, hétvégén ivászat Kis Pisti kilépőt tart majd gondolunk rád.További jó utazgatást de azé vigyázz tudod "sas szemek IK"!))Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás