RSS

Ősz 2011.

2011. november 03.

Az ősz hasznos tevékenységekkel, kellemes találkozásokkal és a készülődéssel telt.

2011. szeptember 12 – november 1- ig

Folytattam a faanyagok előkészítését (gyalulás, élgömbölyítés, csiszolás) a pomázi gyerekszobák polcaihoz, amit egy remek szüret és egy kellemes komáromi sörözés szakított meg.

Ford szervízben is jártam, mert elromlott a tempomat és a világítás és fék együttes használatakor ki lehetett húzni a slusszkulcsot úgy hogy nem állt le a motor! Nem akart hinni nekem a szerelő, ezért demonstráltam a kulcskihúzást, de még így sem értette a dolgot. Rákötötte a számítógépet és „újraindította” a Csigaházat eredmény nélkül. Szerencsére értelmes szerelő volt, ezért némi gondolkodás után rájött, hogy a féklámpánál keresse a hibát, ami egy hibás égőben rejtőzött. Hihetetlen, hogy egy égő hibája miatt ennyire felboruljon az elektromos rendszer.

Aztán elszállítottam a faanyagokat , de útközben megköszöntöttem Zsófit névnapján és elmentünk a Műegyetem előtt rendezett demonstrációra a „Zöld pardon” bezárása ellen.

A 38. héten a gyerekek polcait raktam össze, meg Dóráéknak szereltem magas lábat az ágybetétre. Közben szerveztek Rékáék egy kenus képnézegető találkozót, így felidéztük a résztvevőkkel a nyári élményeket.

Tesótalálkozó is volt Pomázon Geri költözése miatt.

Aztán október első hétvégéjén „Eli-buli” volt Vigántpetend mellett egy erdei iskolában a Nyuli társasággal. Gyönyörű őszi időben remek együttlét volt. Itt már megkezdtem a búcsúzkodást ettől a társaságtól.

Aztán Kiskutas felé mentem, beraktam Sára holmiját, Ágfalván kipakoltam a Csigaházat amennyire lehetett és mentem Bp-re Geriért. Bepakoltuk a holmijait és rövid győri és soproni búcsúzás után indultunk Münchenbe. Rohrbachban felvettük Sárát is a maradék cuccaival (még éppen befért a Csigaházba) és megkerestük közös lakásukat. Mikor felhordtuk a cuccot a nappaliba, akkor döbbentünk meg, hogy mi minden befért a kocsiba. A háromnapos rendezkedés, szerelés közben még volt annyi időm, hogy bebringázzak a belvárosba (kb. 7 km), meg elmenjünk egy müncheni sörözőbe.

Borongós időben jöttem haza, nem volt kedvem nézelődni útközben. Itthon meg nekiálltam én is összeszedni a holmijaimat és felkészülni a hosszú utazásra. Közben volt egy kellemes unokatesó találkozó, egy Nautilus koncert, Dóka-pagony túra a volt kollégákkal és búcsúvacsi a soproni barátokkal.

Édesanyámtól és Nővéremtől a hosszú hétvége előtt búcsúztam temetőjárást is beiktatva. A hétvégét pedig ismét Vigántpetenden töltöttem, most Rékáék baráti társaságával, mind a négy gyermekemmel és öt unokámmal gyönyörű őszi sárgulásban.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás