RSS

Spanyol-Portugál útiterv

2011. szeptember 12.

Megterveztem a következő utazás vázát.

Kicsit bizonytalan voltam benne, hogy mi vár rám télen Spanyolorszégban és Portugáliában. Tanulmányoztam a nagyon változékony időjárási adatokat és a "menekülő" lehetőségeket. Végül azt az elvet találtam ki, hogy a Pireneusoktól indulva a Földközi tenger mentén indulok Gigraltár felé, majd az Óceán partján észak felé, aztán északon szintén a parton kelet felé. Mindenhol a partról be-be megyek a szárazföldi látnivalók miatt 100-200 km-nyire, felkészülve, hogy ott hidegek lesznek. Végül márciusban U alakban bemegyek a félsziget belsejébe, remélve, hogy addigra már ott is kellemesebb időjárás vár rám. Ennek megfelelően a nagyobb városokat az alábbi felsorolás szerint fogom elérni. Persze mindez az időjárás szerint rugalmasan változni fog.

HÉT     ÚTICÉL

44. Németország, Svájc

45. Dél-Franciaország

46. Pireneusok, Pamplona

47. Pireneusok, Andorra

48. Katalónia, Barcelona

49. Valencia

50. Murcia

51. Andalúzia, Granada, Malaga

52. Andalúzia, Algeciras, Gibraltár

1.  Andalúzia, Sevilla, Cordoba

2.  Portugália, Faro

3.  Portugália, Lisboa

4.  Portugália, Porto

5.  Galícia, La Coruna

6.  Asturia, Ovideo

7.  Asturia, Santander, Bilbao

8.  Kastilia, Burgos, Valladolid

9.  Kastilia, Salamanca, Extramadura, Merida

10. Toledo, Madrid

11. La Mancha

12. Aragonia, Zaragoza

13. Pireneusok, Toulouse

14. D-Franciaország, Alpok,

15. Olaszország, Torino, Milánó

16. Olasz Alpok

17. Haza

Hozzászólások

2012. jan. 22. 00:30

acossa

Én latom jo az irány.é Neked. De több niggacsávót kéne felveni. mer a tuzifa draga. Ne eat never seafish , mert a newyork - tel aviv tengely mérgezi. olvass inkaább könyv. Pl. dónkihót. Vagy Little Herceg. Vehetnél egy kotyát. az vigyáz. Majd.

Acossa

2011. okt. 25. 10:31

Juan Carlos

Dear Apo! Ertem nem pontosan a tenmaga szöveget mert itt keves jo magyar van itt. Probaltuk transleted a szavat HONLAPBETYAR de csak az udvari cooking master mondotta hogy ez egy leves fajta lehet ott a karpati medenceben. Sajnos nem fozte meg mert felesegem Zsofia vegetarian, pedig o tudod Apo eredetileg gorog meg kicsit dan is ahol vannak husok bokosarban. Sorry a rossz magyarert de sok nyelvet birok meg a katalant is de a magyar az nagyon kricifix! Hasta luego a Zarzuelaban! JC

2011. okt. 25. 06:55

Réce

Húha! Aktivizálódnak a honlapbetyárok!

2011. okt. 23. 21:23

Robi

Tele van a fa..om a kirájokkal beleértve ezt a spanyol köcsögöt is, aki akkor volt király egyedül, amikor beszolt ennek a fa...opó indián Chaveznek! Ne haverkodj vele Zolibá', inkább aludj az útszélén és egyél mekit ő meg beszopikázhatja a vaddisznóját! Sok sikert az úthoz! Veluxos Robika

2011. okt. 23. 21:10

Juan Carlos

Kedves Apó! Nem vagyok jo magyar nyelv de barta vagy barat van itt spanyolos magyar felhivta aki figyelmem tenrad! Orulni hogy birsz spanyolimadatot jarsz es ha az en in Madridom ygere be palota! Ez nem vitz! Baratom van magyar sok nagyon, peldaul erdomernok vadasszok eppen sopronibol? Hiszed nem? Lottem sok inkognito vaddiszno Tamasiban megye tolnaban es ittam palinka volt nagyon duhos es jo! Varunk tenged Zsofia is a ZARZUELA KASTELYBAN ha erre vagyol de igazan! Ringaupolj meg a titkaromnal meg kereslak Apo! Juan Carlos es Zsofia

2011. okt. 20. 14:06

LiLaBácsi

Dear RéceNagyapó (/FekiNebStúdió?/...?)!
Eleinte volt erről pampogás, most én felelevenítem:
sokkal több ejakuláció lenne a naplód olvasgatása közben, ha a képek hagynák magukat kinagyítani! Nem-e lehetne-e vagy de-e?
Amúgy: ismét irigykedek, és ismét fogadkozok, hogy valamikor valahol csatlakozom...
Hajrá: LiLa Bácsi

2011. okt. 09. 13:24

Kata

Ja, meg a Pireneusokrol jut eszembe - azt a reszt volt szerencsem bejarni kelettöl- nyugatig - kicsit kesön mesz arrafele szerintem. Van par tuti tippem - Ordesa kanyon, Spanyol-francia atkeles, Torla, Coma de Pedrosa maszas stb, de attol tartok mar ott is kemeny tel lesz mire odaersz. nalunk mar most havazik, meg itt lenn a völgyben is, a hegyen pedig amr eleg sok ho összejött ami nem fog tavasz elött elolvadni... szoval szerintem a Pireneusokat meg az ut vegere is tervezd be meg egyszer, vagy jövö nyarra. Ja, es Biarritz is meger egy miset, ha mar ugyis arrafele jarsz. remek hullamszörfös hely :-)

2011. okt. 09. 13:19

Kata

Nagyapo, remek terv, de a helyedben kicsit több idöt szannek a telen Andaluziara. mar volt szerencsem hozza februarban, es csodas ott a tel! Malaga nem nagy szam, ellenben kicsit beljebb a parttol a hegyvideki kis faluk megernek egy miset. Ajanlom figyelmedbe Ronda környeket, ami egyaltalan nem ronda. söt!
Ami meg eszembe jutott, jöhetnek esetleg egy hetre veled valahonnan valahova? :-)
Codroba es környeke pl nagyon izgatna!!!

Remelem a Doka turan meg talalkozunk 23-an, es akkor beszelhetnenk - persze meg a palinkazas elött :-)

puszi, Kata

2011. szept. 18. 12:07

feki

Azért ez megint komoly!

Sok sikert és jó utat hozzá!

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás