RSS

Nyár 2011.

2011. szeptember 12.

Feladatok vártak Ágfalván, Rékánál Pomázon, de azért sok örömteli élmény: Édesanyám 90. szülinapja, programok a Gyerekecskékkel, Unókkal és a Barátokkal.

Események Július 4 – szeptember 11-ig:

Első feladatom a fűnyírás volt, ami már nagyon hiányzott. Aztán elszaladtam Győrbe Nővérem születésnapját ünnepelni, de mindjárt vissza is jöttem Nyúl Sanyiék lakás átalakítása alkalmából egy baráti összeröffenésre. Majd jött a hőségriadó, a hűvös lakásban vészeltem át és tervezgettem a feladataimat, meg kimostam rengeteg befőttesüveget készülve a baracklekvár és lecsó befőzésre.

Júli 11-én elvonatoztam Pomázra felmérni a tetőbeépítéssel kapcsolatos ígért feladatokat. Visszatérve nekiugrottam a baracklekvárnak és ledunsztoltam 35 üveg lekvárt. Pénteken pedig már Vitnyéden voltam Simiéknél, ahol régi kedves barát-kollégákkal remek kemencés sülteket kajáltunk némi bor-sör-pálinka locsolással.

A hétvégén kaptam a hírt, hogy Gergő Németországban készül munkát vállalni. Zsófira is sokat gondoltam, mert ekkor ment Dublinból New Yorkba. Közben nekiálltam Ágfalván a kandalló/kályha falazásának is.

Hét elején Szabi és Orsi kihozták Ágfalvára új szerzeményüket egy tárcsából készített sütő eszközt, amit felavattunk remek flekken sütésével. Életem első 3D moziját is megnéztem (Harry Potter).

20-án Zalacsányba mentem, Rékáéknak van ott egy parasztházuk. Sajna esős idő jött, de azért jól éreztem magam az unokákkal és Hamiékkal. Dóra és Gábor is megjöttek, innen mentünk kétnapos tengeri kajakozásra Badacsonytomajba. Első nap a viharjelzés miatt nem tudtunk a Balcsin evezni, ezért a hévízi tó kifolyócsatornáján vízililiomok közt kajakoztunk. Csigaház ablaka bánta. Este vacsi Salföldön. Másnap rámentünk a Balatonra, kicsit esett, de azért nagyot eveztünk. Délután Dóra és Gábor ismerkedtek a Csigaházzal készülve a toszkánai nászútra.

Dolgos hét következik, falazom a kályhát. Lassan megy, mert nem vakolom, így vigyázok a malterral. Janka itt nyaral a barátnőjével Sopronba, de érthetően más programjai vannak. Dóra is megérkezik hétvégére, jót beszélgetünk komoly témákról. Aztán vasárnap reggel Dóra kocsijával megyünk Pestre Geri szülinapjára.

Eljött az augusztus, 4-én lett Édesanyám 90 éves. Kis előköszöntés után indultunk Tápiószentmártonba az „energia dombhoz”, ahol az egész család összejött az ünneplésre. Remekül sikerült, mindenki ott volt, és senki sem sietett haza vasárnap sem.

Innen Áronnal és Gáspárral utaztunk Ágfalvára, ahol kis „fiúhetet” terveztünk. A sors közbeszólt, ekkor volt legolcsóbb a paprika és a paradicsom, így nekiugrottam a lecsónak és ebből is sikerült 30 nagy üveggel eltenni. A fiúk meg a DVD előtt ültek. Aztán felpakoltam a szerszámaimat és elmentünk Pomázra az ajtók beépítését végrehajtani. Csigaházat odaadtam Dóráéknak (Toszkánába mentek vele) én meg beültem Gábor Skodájába. Csütörtökön azért töltöttem egy délután-este-éjjelt a Szigeten is. A hétvégét megint baráti társaságban töltöttem Balatonalmádiban. Innen vissza Pomázra, majd a munka végeztével Győr-Rajka, kenutúra a Mosoni Dunán Rékáék barátaival (8 felnőtt, 12 gyerek 4-16 évesig). Remek vízállás, napsütéses idő volt.

22-től újra asztalosmunkák Ágfalván – egy gardróbszekrény anyagainak előkészítése. Kedden Dóráék megérkeztek Csigaházzal, autót cseréltünk. Csütörtökön Szveti érkezett, felidéztük a szardíniai kellemes élményeket. Aztán felpakoltam a gardrób anyagokat és elindultam velük Balatonudvarin keresztül Pomázra.

Udvariban Zsófi szervezésében részt vettem a Balaton-maratonon. Zsófi sárkányhajós csapatába fogadtak be és a nyár legkeményebb sportteljesítményét – 50 km evezés – hajtottam végre. Számomra brutális volt, hiába edzettem, kenuztam, a sárkányhajóban egész más izomcsoportok működtek és a fenekemet is szétültem a padon. De mint minden sportteljesítmény után, itt is boldogan konstatáltam, hogy még elég erős vagyok!

Vasárnap az izomlázunkat elvittük egy Káli-medencés körútra, majd megint Pomázon landoltam.

Szerdára végeztem a gardróbbal, így a gyerekek felköltözhettek a tetőtérbe. Nagy öröm, mikor birtokba veszik az általam készített bútort. Felmértem a következő feladatokat, a három szobába könyvespolcokat.

Szeptember 1-én ünnepeltük Kata 4. szülinapját, másnap pedig Gergővel indultunk Bécsbe, Sárát fogadtuk a Westbanhofon, majd Ők is elindultak Toszkánába. Csereautó híján egy hetet bringásként töltöttem, érezve, mennyire hozzászokik az ember az autó előnyeihez. Ezen a héten végre elhatároztam magam a következő utazásról – november elején indulok Spanyolországba és Portugáliába és áprilisban jövök vissza.

A hét végén Geriék visszajöttek a Csigaházzal, ismét a régi kerékvágásban élek és elkezdtem a készülődést is a következő utazásra.

Képeket majd később teszek fel, a Mobil-net erre nem alkalmas.

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás