RSS

Vissza Olaszországba

2011. június 24.

Utolsó napjaim Korzikán, aztán behajózok Livornó felé.

Olyan csigalassú a T-Mobil mobilnetem, hogy reménytelen a térképet és a fotókat feltenni. Majd pótolom!

 

103. nap 2011. június 13.

Talán ez volt a legszebb és legnyugisabb szálláshelyem. A nap a hegy mögül kel és fokozatosan világítja be a Girolata öblöt, amit kb 200 m magasságból látok. Hajók jönnek-mennek, az úton meg 8 után jön az első autó. Kávézok, írok, 10 körül indulok Calvi felé. Még egy hágóról visszanézek a portói és girolatai öbölre, aztán a sziget belseje felé kanyargunk. Calviban séta a várban és a kikötőben. Az idegenlégiósok eltűntek a várból. A túristák kiszorították őket. :o) Innen L’lle Rousse-be megyek, itt csak a szigetek a látványosság. Erős szél van, igazi tengeri hangulat a sivító-röhögő sirályokkal. St-Floriantban ismét nem tudok megállni, szállást keresve megyek Bastia felé. A hüvelykujj tövénél a hágón állok meg, kis emlékmű a korzikai és török (!) hősökről, akik védték a hágót. De ki támadott? Nem derül ki. Remek a kilátás és utolsó korzikai naplemente.

104. nap 2011. június 14.

Reggel napfelkelte is megadatik, aztán legurulok Bastiába. Oda-vissza keresem a helyemet, végül a vitorláskikötőben állok, ahol tilos lenne. Bringás városnézés dögmelegben. Várnézés, kikötőnézés, bevásárlás. Kihajózás, behajózás, indulás a csöndes tengeren. Livornóban a tengerpartra kanyarodok, végig homokos strand, utolsó fürdés a tengerben. Marina di Pisaban egy csendes utcában állok, vacsi után kisétálok a partra. Itt is van naplemente, a nagy kövekkel kirakott partról nézem (valaha dünék lehettek itt). Az utcámban kiülök egy padra borozgatni, virágillat, madárcsicsergés, telihold. A Csigaház nem hűlt le a meleg nap után, ezért pucéran alszom és nyomatom az ágy fölött a ventillátort is.

105. nap 2011. június 15.

Reggel kávézni kigurulok a partra, köd ereszkedik a városra. Elbúcsúzom a tengertől, aztán fura sík terepen egyenes úton megyek Pisan át (itt már többször jártam) Luccába. Gyönyörű város templom tömeggel és szép polgárházakkal. Körben várfal a 16. századból, füles bástyákkal, amin végigbringázok. A várfali sétányon virágzanak a hársfák, csodás illat van. A várost ellepték a sátras árusok. Női örömök! Következő város Pistoia, már kicsit dombok között az Appeninek lábánál. Ez is szép, hatalmas főtéren már takarítanak a piac után. Körbebringázom a várost a délutáni hőségben. Van Wifi, elküldöm a megírt dolgokat. Csigaház egy fa alatt áll, mégis 32 fok van bent. Indulok az Appenineken át Modena irányában. Andrea rövidít, felvisz egy keskeny útra, mikor már csak egyesben tudok menni, visszafordulok. De a fordulás helyszíne gyönyörű panorámás sík terep, így maradok itt éjjelre.

Kaja, mosogatás, fürdés, kellemes este.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás